Şeful Consiliului European, nevoit să se adăpostească de rachetele lansate de ruşi asupra Odesei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Twiiter (Arhivă)
FOTO Twiiter (Arhivă)

Liderul Consiliului European, Charles Michel, a fost nevoit să se adăpostească în timpul vizitei sale la Odesa din pricina unui bombardament cu rachete lansat de trupele ruse, conform unui oficial european citat de BBC.

Conform sursei citate de BBC, în timpul întâlnirii dintre Charles Michel şi premierul ucrainean Denys Shmyhal, „participanţii au trebuit să întrerupă întâlnirea pentru a se adăposti în timp ce rachetele loveau din nou regiunea”. 

Preşedintele CE se afla în Odesa pentru a observa impactul războiului declanşat de Rusia asupra lanţurilor globale de aprovizionare. Michel a fost pus la curent de către şeful marinei ucrainene în special cu privire la distrugerile produse de rachetele ruseşti lansate din mare şi a putut vedea în direct  devastarea unui imobil rezidenţial, potrivit sursei citate. 

La discuţiile cu prim-ministrul ucrainean li s-a alăturat prin videoconferinţă şi preşedintele Volodimir Zelenski. Cei trei şi-au îndreptat atenţia asupra modului în care UE ar putea continua să ajute Ucraina pentru a face faţă provocărilor umanitare, economice şi militare. 

Trupele ruse au lansat patru bombardamente cu rachete supersonice „Onyx” în regiunea Odesa, au informat luni oficialii ucraineni. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite