Şase persoane au fost rănite la celebra cursă cu tauri de la Pamplona FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Twitter
Foto: Twitter

Şase persoane au fost rănite luni după ce au participat la celebra cursă cu tauri organizată cu ocazia sărbătorii San Fermin de la Pamplona (nordul Spaniei), care se soldează în fiecare an cu zeci de răniţi.

În timpul festivităţilor, sute de alergători îndrăzneţi, purtând o cămaşă sau tricou de culoare albă şi o eşarfă roşie, încearcă în fiecare dimineaţă la ora 8:00 (6:00 GMT) să se apropie cât mai mult de şase tauri de coridă în timpul unei curse de 850 de metri pe străzile înguste şi pietruite ale oraşului, conform Agerpres

Aceste curse se încheie în arene unde aceşti tauri sunt ucişi în coride mai târziu în cursul zilei. 

În timpul cursei de luni, care a durat trei minute şi 12 secunde, cei şase tauri s-au scindat în mai multe grupuri, făcând traiectoria lor imprevizibilă şi sporind nivelul de risc pentru alergători. 

Potrivit imaginilor difuzate de televiziune, care transmite în direct aceste curse, unul dintre alergători a fost aruncat în aer de mai multe ori de unul dintre tauri. 

Un spaniol de 29 de ani a fost împuns de un taur pe traseu, în zona genunchilor. Un alt spaniol de 29 de ani şi un american de 25 de ani au fost răniţi de tauri în arenă, în zona inghinală, respectiv la nivelul picioarelor, potrivit unui comunicat care precizează că toate persoanele accidentate au suferit răni uşoare. 

Alţi trei participanţi au fost transportaţi la spital după ce au suferit alte tipuri de răni. 

Imortalizate în 1926 de Ernest Hemingway în romanul său "Fiesta", festivităţile din timpul sărbătorii San Fermin atrag turişti din întreaga lume.

Ultimele două ediţii au fost anulate din cauza pandemiei de COVID-19, ceea ce nu se mai întâmplase din timpul Războiului Civil Spaniol (1936-1939).

Eliberarea taurilor ("encierros") se soldează în fiecare an cu zeci de răniţi şi uneori cu decese. Din 1911, când au început să fie înregistrate aceste date, cel puţin 16 participanţi la cursa cu tauri au murit, ultimul deces datând din 2009.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite