Un turist american a căzut în craterul vulcanului Vezuviu, în timp ce încerca să îşi facă un selfie FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Un tânăr din SUA a suferit câteva răni după ce a căzut câţiva metri în craterului vulcanului Vezuviu, Italia, în timp ce încerca să îşi recupereze telefonul pe care l-a scăpat atunci când a vrut să îşi facă un selfie. Acum el şi familia lui sunt anchetaţi pentru că au intrat într-o zonă interzisă.

Tânărul de 23 de ani şi familia sa au atins vârful vulcanului, înalt de 1.281 m, care se ridică deasupra oraşului Napoli, din sudul Italiei, după ce au ocolit intrarea destinată vizitatorilor şi au mers pe o rută interzisă, conform The Guardian.

Potrivit presei locale, în încercare de a-şi face un selfie, bărbatul a scăpat telefonul mobil în crater. Speriat, a făcut câţiva paşi vrând să-l recupereze, doar că şi-a pierdut echilibrul şi a alunecat şi el. 

Potrivit unui comunicat al „Prezidiului Permanent al Vulcanului Vezuviu”, citat de Il Meridiano News, evenimentul s-a petrecut sâmbătă, în jurul orei 15:00, când paznicii locului au zărit două persoane în partea superioară a craterului, zonă unde accesul este interzis fără ghizi, iar cu ajutorul binoclului şi-au dat seama imediat că unul dintre cei doi a alunecat în interiorul craterului şi avea nevoie de ajutor.

Patru ghizi au intervenit, unul dintre ei fiind coborât pe o frânghie aproximativ 15 metri pentru a-l securiza pe turistul neexperimentat care risca să cadă în gol circa 300 de metri.

Tânărul a fost adus înapoi în siguranţă şi a primit ajutor medical, întrucât prezenta multiple vânătăi pe picioare, braţe şi spate.

turist american ranit dupa ce a căzut în craterul vulcanului Vezuviu foto facebook

Foto: Facebook

Mult mai târziu au ajuns şi poliţiştii şi l-au preluat pe bărbat.

Bărbatul, care a scăpat doar cu câteva julituri şi vânătăi este anchetat acum alături de alţi trei membri ai familiei sale, pentru că s-au aventurat pe vârful vulcanului Vezuviu, fără bilete, şi au mers pe un drum unde accesul era interzis, deoarece este extrem de periculos.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite