Sărbătoarea de Sf. Gheorghe din centrul Londrei s-a transformat în încăierare cu poliția. „Acești oameni nu sunt patrioți. Sunt niște huligani” | VIDEO

0
Publicat:

O adunare organizată în centrul Londrei pentru a celebra Ziua Sfântului Gheorghe, patronul spiritual al Angliei, s-a transformat în violență în urma unei încăierări cu polițiștii metropolitani, care au făcut şi şase arestări, relatează The Standard.

Oficialii londonezi s-au pregătit din timp pentru miting şi au alocat o anumită zonă pentru pentru acest eveniment. Mai multe persoane, însă, au trecut pe lângă ofițerii Met și „au forțat violent drumul”, în timp ce ofițerii încercau să îi rețină în zona alocată, în apropiere de Whitehall, a declarat marți forțele de ordine.

„Când ofițerii au format un cordon și au cerut grupului să se întoarcă, aceștia au reacționat forțând violent drumul. Ofițerii călare au intervenit cu cai pentru a restabili cordonul”, au spus reprezentanţii Poliţiei Metropolitane (Met).

Mai târziu, marți după-amiază, Met a declarat că patru persoane au fost arestate, una fiind suspectată de violenţă și trei de agresiune asupra unui agent. Anterior, mai fuseseră operate alte două arestări, astfel că numărul total se ridică la şase.

Pe reţelele de socializare au apărut numeroase filmuleţe în care au fost surprinse incidentele de la adunarea din centrul Londrei. În unul dintre ele, de exemplu, În pare să se vadă cum unul dintre cai este lovit de un bărbat cu un obiect lung. Altul înfăţişează zeci de ofițeri și mai multe dube de poliție în apropierea unui grup mai mare aflat pe un trotuar.

Unii dintre protestatari au venit îmbrăcați în cavaleri, dar mirosul de alcool, spun cei prezenţi, se simțea greu în aer și mulți păreau beți.

Un bărbat chiar s-a prăbuşit Downing Street și a fost nevoie de intervenţia paramedicilor.

„Acești oameni nu sunt patrioți. Sunt doar niște huligani”, a declarat ministrul Securității, Tom Tugendhat, în legătură cu grupul care a forțat trecerea prin cordonul de poliție şi a declanşat starea conflictuală.

Cunoscut mai ales după ce a criticat public protestele lui George Floyd și vaccinurile COVID-19 în 2020, actorul şi activistul politic Laurence Fox a urcat pe scenă pentru a face remarci injurioase la adresa lui Sadiq Khan. El l-a numit pe primarul Londrei „dictator”, iar apoi s-a poziţionat în fruntea mulţimii care scanda „scoateți-l pe Khan afară”.

În discursul său adresat mulțimii adunate pe Whitehall, Tommy Robinson, care abia fusese exonerat de acuzația de încălcare a unui ordin de restricţie la o demonstrație anterioară la Londra împotriva antisemitismului, a afirmat că „marșurile jihadiste au pus stăpânire pe Londra” în ultimele șase luni.

Pentru a împiedica escaladarea conflictelor, şi Scotland Yard a desfășurat ofițeri suplimentari, mai ales că înainte de miting au fost văzute grupuri de indivizi mascați. Se crede că grupurile s-au adunat în zona Waterloo înainte de a se alătura evenimentului din Whitehall.

„Credem că printre cei care plănuiesc să participe se numără grupuri de extremă dreapta și grupuri legate de cluburi de fotbal, care vin şi din alte părți ale Regatului Unit”, au declarat oficialii.

În jurul orei 15.00, situaţia a revenit la normal şi oamenii au putut să-şi vadă de celebrarea patronului lor spiritual.

„Whitehall a fost redeschisă traficului în ambele direcții, după ce anterior fusese blocată pentru a face față oamenilor care încercau să se îndepărteze de zona alocată evenimentului. (...) Nu au mai existat alte incidente de la acea altercație. Există în continuare o prezență semnificativă a poliției”, au precizat forţele de ordine.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite