Video Cel puțin șapte morți într-un incendiu devastator din Nisa. Anchetatorii cred că focul a fost premeditat FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un incendiu care a izbucnit în cursul nopții la o clădire rezidențială dintr-un cartier muncitoresc din orașul Nisa din sudul Franței a ucis șapte persoane, au anunțat pompierii joi dimineață.

foto incendiu la o clădire rezidențială din Nisa
Un incendiu masiv a luat 7 vieți în Nisa, Franța FOTO X/ @nanana365

Un incendiu care a izbucnit în cursul nopții la o clădire rezidențială dintr-un cartier muncitoresc din orașul Nisa din sudul Franței a ucis șapte persoane, au anunțat pompierii joi dimineață, transmit Economic Times, thelocal.fr și crisis24.garda.

Salvatorii au fost alertați în jurul orei 2:30 dimineața pentru a încerca să lichideze incendiul care a izbucnit în cartierul Les Moulins, a cărui cauză este încă necunoscută.

În ciuda resurselor substanțiale mobilizate, „din păcate, șapte persoane au murit în timpul acestui incendiu”, au declarat salvatorii.

Procurorul din Nisa, Damien Martinelli, a declarat că anchetatorii analizează o cauză „penală” pentru incendiu.

„În lumina primelor dovezi, am deschis o anchetă privind acte de incendiere premeditată care au condus la deces”, a declarat el jurnaliștilor la fața locului.

Trei copii și un adolescent au fost printre victime, a adăugat el.

O persoană a fost transportată la spital fiind catalogată ca „urgență absolută”, iar alte două au fost spitalizate fiind catalogate ca „urgențe relative”.

Salvatorii au declarat că au fost confruntați cu un „incendiu violent de apartament” la etajul șapte al clădirii. Aceștia au efectuat trei salvări pe scară aeriană și au evacuat zeci de persoane.

În total, 25 de mașini de pompieri și 72 de pompieri au fost implicați în lupta împotriva incendiului.

Securitatea sporită și perturbările în trafic vor continua probabil în zonă în următoarele ore. Autoritățile pot restricționa accesul la drumurile din apropiere pentru a facilita deplasarea vehiculelor de urgență.

De asemenea, oficialii pot impune evacuarea clădirilor din vecinătate, ca măsură de precauție, până la încheierea operațiunilor de curățare și a investigațiilor. Sunt probabile perturbări ale activității comerciale conexe. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite