Rușii se contrazic pe tema începerii contraofensivei ucrainene: Ce spune Kievul

0
Publicat:

Armata ucraineană a negat luni anunțul precum că a lansat o contraofensivă de amploare, catalogându-l drept un „fake news”.

Soldați ucraineni în Bahmut FOTO Profimedia
Soldați ucraineni în Bahmut FOTO Profimedia

Ministerul rus al Apărării susține că armata ucraineană a încercat „ofensivă de mare amploare” pe cinci puncte de-a lungul liniei de front din regiunea Donețk, dar că forțele sale au respins-o. Armata ucraineană contestă acest anunț.

„Nu avem astfel de informaţii şi nu comentăm orice fake-uri”, a spus un purtător de cuvânt al Statului Major al armatei ucrainene, citat de Reuters.

De altfel, Ministerul rus al Apărării este contrazis chiar și din rândul forțelor aflate de partea sa. Potrivit unei declarații făcute luni, comandantul Gărzii Naţionale a separatiştilor pro-ruşi din Doneţk, Aleksandr Hodakovski, a declarat că „inamicul” este „însoţit de succes”. Hodakovski afirmă că ucrainenii au efectuat atacuri la vest de orașul Vuhledar, în regiunea Donețk, dar acestea au constituit mai degrabă o mișcare tactică limitată decât o operațiune majoră.

Trupele ucrainene au dat iniţial impresia de creştere a presiunii asupra secţiunii Velika Novosilka a frontului, unde au reuşit deja să facă progrese duminică, notează DPA, potrivit Agerpres.

O echipă de asalt a avansat aproape neobservată mai spre est, lângă satul Novodonezke, precizează sursa citată.

„Inamicul a reuşit să ne pună într-o poziţie dificilă”, a recunoscut Hodakovski.

Statul Major al armatei ucrainene nu notează luni nicio activitate specială în zona evocată de Ministerul rus al Apărării, ci spune doar că Vuhledar şi satele din împrejurimi au fost bombardate de invadatorii ruși.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite