Rușii au finalizat demolarea teatrului din Mariupol. Sute de civili au murit când invadatorii l-au bombardat VIDEO

0
Publicat:

Ministerul ucrainean al Apărării a publicat o înregistrare video cu un excavator care acționează printre ruinele și molozul rămase după demolarea fostului teatru din Mariupol, de către ruși. 

FOTO: Captură Video
FOTO: Captură Video

„Iată ce a mai rămas din Teatrul Dramatic din Mariupol, unde sute de civili au murit în urma unui bombardament intenționat și barbar al ocupanților (ruși). Pot distruge locul crimei, dar criminalii de război nu pot scăpa nepedepsiți”, se arată în postarea publicată pe pagina de Twitter a ministerului apărării din Ucraina.

După ce rușii au început demolarea teatrului în luna decembrie 2022, guvernul ucrainean a acuzat autorităţile proruse din oraşul ocupat Mariupol, din sud-estul Ucrainei, că demolează o clădire ce devenise un simbol de conflict, potrivit Digi24. 

Teatrul a fost folosit drept adăpost pentru civili încă de la începutul invaziei ruse și a fost bombardată pe 16 martie, într-un atac în care se estimează că au fost ucişi peste 500 de civili.

Clădirea fusese special semnalizată ca adăpost pentru copii, cu o inscripție mare „Deti(„Copii”) , scrisă pe asfalt în fața teatrului și care putea fi văzută de la mare înălțime.

FOTO Maxar Technologies
FOTO Maxar Technologies

În timpul bombardamentului, în clădire se aflau în jur de 1.000 de persoane. Ucrainenii au acuzat forțele ruse că „au distrus în mod intenționat și cinic Teatrul Dramatic”.

„Teatrul Dramatic a fost distrus în mod cinic de de mesagerii Lumii ruse. Fasciștii secolului 21 nu au fost opriți nici de uriașa inscripție COPII, nici de declarațiile oamenilor, care au spus că sunt civili pașnici - femei, copii, bătrâni. Ocupantul știa unde lovește. Putem reconstrui clădirea, dar nu ne vom putea aduce înapoi prietenii, vecinii, rudele, persoanele iubite. Binecuvântată fie amintirea tuturor victimelor inocente ale acestui război nebun pornit împotriva Ucrainei de către statul agresor, statul terorist Rusia”, se arată într-o declarație a consiliului local de la acea vreme.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri