Primele imagini din interiorul teatrului din Mariupol, unde aproximativ 300 de persoane au murit în urma bombardamentelor VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Primele imagini video din interiorul Teatrului Dramatic din Mariupol, după ce a fost bombardat în urmă cu nouă zile, au ajuns publice. Cel puţin 300 de oameni care se adăposteau în buncărul clădirii şi-au pierdut viaţa, au anunţat oficialii oraşului, citând rapoartele martorilor oculari.

Atentatul din 16 martie asupra Teatrului Dramatic din Mariupol, unde oficialii ucraineni spun că până la 1.300 de persoane şi-au căutat refugiu, a fost printre cele mai neobişnuite atacuri ale Rusiei de când a început invazia asupra Ucrainei, la sfârşitul lunii februarie, relatează CNN.

Într-un videoclip apărut recent pe reţelele de socializare se vede cum oamenii încearcă să fugă din clădirea plină de praf şi moloz. Se pot observa şi găurile din pereţi , ca urmare a bombardamentului, în timp ce oamenii coboară grăbiţi pe scări pentru a părăsi teatrul.

„Racheta a lovit chiar în centrul Teatrului Dramatic”, se aude spunând un bărbat.

Într-un al doilea videoclip, se pot vedea daunele structurale interne masive ale clădirii. Iar un bărbat se aude spunând că cei aflaţi la parterul clădirii nu au fost răniţi în atac, dar spune că îi e teamă ca cei care se adăposteau în clădire au fost îngropaţi sub dărâmături.

Autorităţile din Mariupol au anunţat astăzi într-o postare pe Telegram un prim bilanţ al tragediei.

”Martorii au informaţii potrivit cărora aproximativ 300 de persoane au fost ucise în Teatrul Dramatic din Mariupol într-un bombardament al unui avion rus. (...) Până la capăt, nu vrem să credem în această oroare. Până la capăt, vrem să credem că toată lumea este teafără. Însă mărturiile celor care se aflau înăuntrul acestei clădiri în momentul actului terorist spun contrariul”, precizează autorităţele ucrainene.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite