Rusia susține că a doborât șase rachete ATACMS produse de SUA în 24 de ore

0
Publicat:

Rusia a declarat, marți, că sistemele sale de apărare aeriană au doborât șase sisteme de rachete tactice ale armatei (ATACMS) produse de SUA, lansate de Ucraina în ultimele 24 de ore.

Sistem de rachete ATACMS FOTO Wikipedia
Sistem de rachete ATACMS FOTO Wikipedia

Washingtonul a expediat în secret rachetele cu rază lungă la Kiev, ca parte a unui pachet de ajutor militar de 300 de milioane de dolari pentru Ucraina, pe care președintele american Joe Biden l-a aprobat pe 12 martie, a declarat săptămâna trecută un oficial american, potrivit Reuters.

Trimiterea rachetelr ATACMS cu o rază de acțiune de până la 300 de kilometri a fost un subiect de dezbatere în cadrul administrației Biden de luni de zile. ATACMS de gamă medie au fost furnizate în septembrie anul trecut.

Ministerul rus al Apărării nu a precizat unde au fost doborâte rachetele.

„Zece vehicule aeriene ucrainene fără pilot, șase rachete tactice ATACMS fabricate de Statele Unite și două bombe „Hammer” cu ghidaj fabricate de Franța au fost doborâte de apărarea antiaeriană”, a spus ministerul.

Serghei Aksionov, șeful Crimeei susținut de ruși, a declarat că rachetele ATACMS au fost doborâte peste peninsulă, care a fost anexată de Rusia în 2014.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite