Rusia scoate din circulație hrivna în teritoriul pe care îl ocupă în regiunea Herson

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia instalată de Rusia în regiunea Herson, din sudul Ucrainei, a anunţat sâmbătă că a început să introducă rubla rusească ca monedă în locul hrivnei ucrainene, relatează Reuters.

Soldați ruși în Herson FOTO EPA-EFE
Soldați ruși în Herson FOTO EPA-EFE

Într-o înregistrare video publicată pe Telegram de administraţia regiunii numită de Moscova, Andrei Peretonkin, şef al așa-numitei sucursale locale a Băncii Centrale a Rusiei, a declarat: „Pentru a fi mai comod rezidenţilor şi a permite o integrare mai uşoară a regiunii în spaţiul economic rusesc, în această săptămână băncile din regiunea Herson au început operaţiunile de schimb valutar”.

Anterior, administraţia instalată de Rusia a declarat că atât rubla, cât şi hrivna vor fi acceptate în regiunea Herson, notează Reuters, potrivit Agerpres.

Forţele ruse au luat sub control cea mai mare parte a regiunii Herson din primele zile ale invaziei din Ucraina. Ulterior, Rusia a organizat un pesudo-referendum menit anexării acestei regiuni.

La mai puţin de două luni după aceea, forţele ruse s-au retras din oraşul Herson sub presiunea unei contraofensive ucrainene. În prezent, Rusia ocupă doar partea din regiunea Herson situată pe malul estic al fluviului Nipru.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite