Rusia acuză Ucraina la ONU că e comis un act de „terorism deliberat” la Belgorod

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rusia a acuzat Ucraina sâmbătă la ONU, în cursul reuniunii de urgenţă a Consiliului de Securitate solicitată de Moscova, că a comis un act de „terorism deliberat” şi pentru că a folosit bombe cu dispersie în oraşul rus Belgorod, notează AFP, scrie Agerpres.

Bombardament Belgorod FOTO: Profimedia (Arhivă)
Bombardament Belgorod FOTO: Profimedia (Arhivă)

Rusia a promis că va replica acestei lovituri atribuite forțelor armate ucrainene şi care a făcut 21 de morţi şi peste 100 de răniţi la Belgorod, cea mai mortală pentru civilii din Rusia de la începutul conflictului în februarie 2022.

Este „un atac orb şi deliberat împotriva unei ţinte civile”, a spus ambasadorul rus la ONU, Vasili Nebenzia, acuzând Ucraina că a vizat un centru sportiv, un patinoar şi o universitate.

„Membrii Consiliului de Securitate au ocazia să-şi facă datoria şi să evalueze în mod obiectiv ceea ce s-a întâmplat”, a adăugat el, referindu-se la „un act de terorism deliberat” din partea Ucrainei şi acuzând Kievul că a folosit bombe cu dispersie.

Atacul a fost lansat la o zi după o serie de bombardamentele intense ale Rusiei în Ucraina, care au ucis 39 de persoane, potrivit autorităţilor.

Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că 21 de persoane au fost ucise la Belgorod, iar alte 111 au fost rănite.

Imagini care circulă online arată maşini în flăcări, clădiri cu geamuri sparte şi coloane de fum negru ridicându-se la orizont, mai scrie AFP, scrie Agerpres.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite