Un atac rus asupra orașului Harkov ar fi rănit cel puțin opt persoane

0
Publicat:

Cel puțin opt persoane ar fi fost rănite sâmbătă într-un atac al Rusiei asupra centrului orașului Harkov, fiind lovite o instituție medicală, blocuri de apartamente și alte locații civile, a declarat guvernatorul regional, relatează Reuters, scrie Agerpres.

Atac cu rachete Harkov FOTO: Profimedia (Arhivă)
Atac cu rachete Harkov FOTO: Profimedia (Arhivă)

„Medicii oferă asistenţă celor opt victime în acest moment, toate au fost spitalizate”, a precizat Oleh Sinehubov, guvernatorul regiunii Harkov, într-o postare pe Telegram.

„Ocupanţii au lovit partea centrală a oraşului Harkov”, a spus Sinehubov, adăugând că „infrastructura exclusiv civilă” a fost afectată.

Printre obiectivele atinse sunt „o instituţie medicală, clădiri rezidenţiale cu mai multe apartamente, magazine şi alte locuri publice, (şi) transport”, a menţionat el.

Canale locale ale Telegram au difuzat imagini cu daune la hotelul Palace din centrul oraşului.

Primarul Ihor Terehov a declarat că atacul rus a cauzat „daune grave”, un incendiu la o clădire de locuinţe, fiind colectate informaţii despre victime.

Rusiaa a promis sâmbătă că va răspunde unei lovituri atribuite armatei ucrainene care s-a soldat cu cel puţin 14 morţi şi 108 răniţi la Belgorod, fiind cel mai grav atac pentru civilii din Rusia de la începutul conflictului, în februarie 2022, notează AFP, precizează Agerpres.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite