Români din Spania, "cărăuşi" de cocaină pentru 6.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: eleconomista.es
FOTO: eleconomista.es

Traficul de cocaină pe ruta Bogota-Madrid mizează şi pe aportul "cărăuşilor", care transportă drogurile în organism din Columbia până în Spania. Tot mai mulţi români, împinşi de sărăcie, sunt racolaţi de peruani şi columbieni, din stradă, alăturându-se unei "afaceri" care până de curând era executată exclusiv de spanioli şi marocani.

"Am marfă bună, băiete!". Diverşi bărbaţi de etnie ţigană le dau potenţialilor cumpărători să guste marfa pe străzile din cartierul ţigănesc din Cañada Real zi de zi. Un tânăr gustă şi, în continuare, este lăsat să intre în bunkerul drogurilor pentru a i se oferi marfa şi, inclusiv, dacă vrea, să o consume acolo. Afacerea s-a perfectat. Toxicomanul este ultima verigă din lungul lanţ al dependenţei, un lanţ care numără pe zi ce trece tot mai mulţi "cărăuşi" ai drogurilor, din cauza crizei economice, scrie cotidianul ABC.

O spun surse din Secţia Stupefiante a Unităţii de Droguri şi Crimă Organizată (Udyco) a Brigăzii Provinciale de Poliţie Judiciară din Madrid. "Sunt tot mai mulţi «boleros», oameni care transportă drogurile introduse în corp, fie pe cale anală, fie vaginală fie prin ingerare. Cineva le oferă călătoria, se duc la Bogota - principalul punct de plecare - cu zece zile de cheltuieli plătite şi primesc pentru transport 6.000 de euro. Dacă au nevoie de bani, vor accepta. Dacă iese bine prima oară, vor recidiva şi intră în această afacere".

"Înainte, cărăuşii erau spanioli sau marocani. Acum, apar tot mai mulţi români"

Preţul pentru «boleros» depinde de cantitate. Pentru un kilogram se plăteşte 6.000 de euro. Profilul acestor temerari corespunde celui al oamenilor aflaţi în necesitate economică. "Mai ales femei", spun poliţiştii. În ceea ce priveşte naţionalităţile, marocanii şi spaniolii erau cei care obişnuiau să ducă la capăt aceste sarcini. Acum sunt tot mai mulţi români care se alătură, acceptând să facă pe "cărăuşii". Sunt racolaţi din stradă, din baruri sau din cluburi. Obişnuiesc să fie columbieni sau peruani cei care fac propunerea, după ce studiază cu atenţie posibila victimă.

Citeşte pe adevarul.es ce riscă românii "cărăuşi" de cocaină, atât faţă de poliţie, cât şi faţă de cei care-i plătesc şi vezi care sunt punctele principale de intrare a cocainei în Spania.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite