Rogozin, mesaj pentru Macron: „A fost la un milimetru de a mă ucide”. Ce „suvenir” i-a trimis de la Moscova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dmitri Rogozin, fostul vicepremier rus care a fost rănit în Donețk, a trimis ambasadorului Franței la Moscova o scrisoare cu un fragment de obuz extras din corpul său. Politicianul rus a transmis că fragmentul trebuie să ajungă la președintele francez Emmanuel Macron.

Dmitri Rogozin, scrisoare către ambasadorul francez FOTO EPA-EFE
Dmitri Rogozin, scrisoare către ambasadorul francez FOTO EPA-EFE

Fostul șef al Roscosmos a trimis o scrisoare ambasadorului, în care a pus un fragment dintr-un obuz despre care rușii spun că ar fi fost tras de obuzierele franceze Caesar. El a ținut să precizeze că Franța va plăti pentru acest lucru.

„Vă cer să transferați fragmentul scos de chirurgi de pe coloana mea către Emmanuel Macron”, a scris Dmitri Rogozin într-o scrisoare publicată pe canalul său de Telegram. 

Mi-a străpuns umărul drept și s-a blocat în a cincea vertebră cervicală, la doar un milimetru de a mă ucide sau de a mă face invalid”, spune Rogozin în scrisoare.

Totodată, acesta spune că în atacul de la Donețk, doi tineri care se aflau alături de el au fost uciși.

„Recent, am fost grav rănit în urma unui atac terorist josnic la Donețk. Numai datorită priceperii și răbdării medicilor militari și civili ruși sunt din nou în viață și aproape bine.

În acest plic, împreună cu scrisoarea mea, vezi un fragment dintr-un obuz tras de un obuzier francez autopropulsat de 155 mm Caesar. Mi-a străpuns umărul drept și s-a blocat în a cincea vertebră cervicală, la doar un milimetru distanță de a mă ucide sau de a mă lăsa invalid. Acest obuz tras de un obuzier francez a ucis doi dintre tinerii mei prieteni, lăsând soțiile lor văduve și copiii lor orfani. Băieții ăștia ne-au însoțit pe noi în călătoria la Baikonur, le-ai strâns mâna. Acum au fost uciși de armele furnizate Ucrainei de țara dumneavoastră”, arată Rogozin în scrisoare, conform pravda.com.ua.

„Sute de oameni”, uciși în Donbas de „arme franceze și mercenari francezi"

Rogozin a declarat că „sute de oameni” au fost uciși în Donbas de „arme franceze și mercenari francezi”; totuși, a uitat să menționeze câți oameni au fost uciși de armata rusă, care ocupă teritorii străine.

Fostul șef al Roscosmos i-a scris ambasadorului că „autoritățile franceze au trădat cauza marelui De Gaulle și au devenit unul dintre cele mai însetate de sânge state din Europa”, că Franța „s-a supus dictaturilor Washingtonului și a devenit un stat marionetă precum Vichy”, guvern care a servit cele mai de jos instincte ale hitleriştilor”.

Domnule ambasador, ce face Franța, ce faceți în conflictul care a fost aprins între popoarele slave de politicienii occidentali? Sper că înțelegeți în ce măsură responsabilitatea este și a dumneavoastră personală pentru aceste crime! Sunteți un reprezentant al Republicii, sunteți responsabil!

Și cer ca fragmentul extras de chirurgi din coloana mea să fie predat președintelui francez Emmanuel Macron. Și, de asemenea, spune-i că nimeni nu va scăpa de responsabilitatea pentru crimele de război comise de Franța, SUA, Marea Britanie, Germania și alte țări NATO în Donbas", a avertizat Rogozin.

Operația a avut loc la Moscova

Dmitri Rogozin, fostul vicepremier rus și fostul șef al Roscosmos, a fost rănit în decembrie într-un bombardament în estul Ucrainei. Un fragment de metal de 8x6 milimetri a intrat deasupra omoplatului drept, lângă coloana vertebrală. El conducea o echipă de voluntari militari ruși în regiunea Donbas. În momentul atacului, Rogozin își serba în restaurantul hotelului ziua de naștere. A fost transportat imediat la spital pentru îngrijiri medicale, ulterior fiind transferat la Moscova unde a suferit o intervenție chirurgicală.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite