Rezultatele slabe la europarlamentare duc la demisia unui alt lider de partid din Europa, preşedintele laburiştilor irlandezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepremierul irlandez Eamon Gilmore şi-a anunţat luni demisia din funcţia de lider al Partidului Laburist ca urmare a rezultatelor slabe obţinute la alegerile europene şi locale, informează Independent.ie.

„Eu cred că eforturile pentru reînnoirea partidului ar fi mai bune sub o nouă conducere. Am avut onoarea să conduc Partidul Laburist timp de şapte ani”, a declarat într-o conferinţă de presă Gilmore, care ocupă şi funcţia de şi ministru de externe.

"Ne vom asigura că nu va exista o instabilitate în guvern. Cred avem responsabilitatea de a pune ţara pe primul loc", a mai spus laburistul, precizând că va părăsi executivul imediat ce succesorul său va fi numit. De asemenea, punctat faptul că decizia luată este cea corectă şi este mulţumit de progresele făcute de formaţiunea din care face parte în timpul în care a condus-o

Gilmore a refuzat să nominalizeze un posibil succesor care să preia poziţia sa în cadrul partidului. Totodată, a recunoscut că în prezent laburiştii se confruntă cu o situaţie dificilă după alegerile parţiale. Un preşedinte al Partidului Laburist va fi desemnat pe 4 iulie în urma unui proces de consultare electorală a tuturor membrilor formaţiunii politice.

Printre numele care au fost sugerate de presă că ar putea avea şanse la şefia laburiştilor sunt: Joan Burton, Alex White, Brendan Howlin, Kathleen Lynch şi Alan Kelly.

Partidul Laburist a înregistrat rezultate slabe în alegerile pentru Parlamentul European, reuşind să obţină doar trei mandate de europarlamentar faţă de cele 12 câştigate în urmă cu cinci ani.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite