Revolta mercenarilor Wagner. Letonia şi Estonia îşi întăresc securitatea la frontiere

0
Publicat:

Preşedintele ales al Letoniei, Edgars Rinkevics, a anunţat sâmbătă că ţara sa a întărit securitatea la frontiere ca răspuns la revolta în curs de desfăşurare în Rusia şi că nu le mai permite ruşilor să intre pe teritoriul leton, transmite France Presse, citate de Agerpres.

NATO - Battle group Estonia. FOTO arhivă Facebook Battle group Estonia
NATO - Battle group Estonia. FOTO arhivă Facebook Battle group Estonia

„Letonia monitorizează îndeaproape situaţia din Rusia (...). Securitatea la frontiere a fost întărită'', a scris el pe Twitter, adăugând că eliberarea de vize sau intrarea ruşilor din Rusia a fost suspendată.

''Letonia nu va elibera vize umanitare sau de altă natură'', a precizat  preşedintele ales, care este în continuare şi ministru de externe.

Țara sa a încetat încă anul trecut să mai elibereze noi vize pentru cetăţenii ruşi, însă până acum făcuse excepţii pentru vizele umanitare.

Cât despre valabilitatea vizelor deja eliberate pentru a intra în Letonia. Edgars Rinkevics nu a oferit detalii.

Ce-i îndemnă premierul estonian pe compatrioți

Estonia, țara vecină, a luat măsuri similare. Șefa guvernului, Kaja Kallas, a declarat că securitatea frontierelor din ţara sa a fost întărită şi i-a îndemnat pe estonieni să nu călătorească în Rusia.

Revolta mercenarilor Wagner reprezintă cea mai importantă provocare de până acum pentru preşedintele rus, Vladimir Putin, şi deschide cea mai gravă criză de securitate din Rusia de la venirea sa la putere la sfârşitul anului 1999. Ea intervine într-un moment în care Kievul se află în plină contraofensivă pentru a-şi recupera teritoriile.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite