Moscova avertizează Occidentul împotriva oricărei încercări de a „profita“ de rebeliunea Wagner

0
Publicat:

Rusia a avertizat sâmbătă ţările occidentale împotriva oricărei încercări de a ''profita'' de rebeliunea grupului paramilitar Wagner pentru a-şi promova scopurile ''rusofobe'', asigurându-le că revolta nu va împiedica Moscova să îşi ''atingă obiectivele'' în Ucraina.

Situație de criză la Kremlin
Situație de criză la Kremlin

"Avertizăm ţările occidentale împotriva oricărei (încercări) de a profita de situaţia internă din Rusia pentru a-şi atinge obiectivele rusofobe. Astfel de încercări ar fi zadarnice'', a precizat Ministerul rus de Externe într-un comunicat. ''Toate obiectivele operaţiunii militare speciale (în Ucraina) vor fi atinse'', a adăugat acesta, potrivit Agerpres.

Evgheni Prigojin, liderul grupului paramilitar Wagner, a afirmat sâmbătă că a intrat în Rusia cu trupele sale cu scopul de a răsturna conducerea militară. El denunţă 'haosul' care domneşte în războiul din Ucraina din vina ministrului rus al apărării, Serghei Şoigu, şi a şefului Statului Major General, Valeri Gerasimov, pe care îi acuză că mint în legătură cu situaţia reală de pe front şi că se fac vinovaţi de moartea a ''peste 100.000 de soldaţi ruşi'' din cauza lipsei lor de leadership.

Această turnură dramatică a evenimentelor, cu multe detalii neclare, pare a fi cea mai mare criză internă cu care se confruntă preşedintele Vladimir Putin de când în februarie anul trecut a ordonat invadarea Ucrainei, acţiune pe care a numit-o "operaţiune militară specială", comentează Reuters.

Comunitatea internaţională, de la Statele Unite la Uniunea Europeană şi NATO, urmăreşte cu atenţie evenimentele, pe care Ucraina le interpretează ca un semn al prăbuşirii regimului Putin.

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite