Regiunea care a cerut Comisiei Europene permisiunea să modifice durata unei zile la 26 de ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai nordică regiune a Norvegiei a cerut Comisiei Europene să-i acorde permisiunea de a stabili un fus orar cu zile de 26 de ore, potrivit Stirileprotv.ro.

Pedersen vrea pentru regiunea sa un fus orar cu zile de 26 de ore. FOTO Shutterstock
Pedersen vrea pentru regiunea sa un fus orar cu zile de 26 de ore. FOTO Shutterstock

Bizara solicitare a fost promovată de un primar din Cercul Arctic de lângă granița cu Rusia, care spune că vrea, astfel, să stimuleze valorile locale, să crească timpul în familie și să atragă noi rezidenți în regiune.

În solicitarea adresată Comisiei Europene (instituție care a confirmat primirera documentului), regiunea cere organismului UE să instruiască autoritățile norvegiene să aprobe crearea unui fus orar cu zile de 26 de ore în loc de zile de 24 de ore.

Proiectul „MOREtime”

Nici măcar Wenche Pedersen, primărița orașului Vadsø, autoarea scrisorii, nu poate spune clar cum ar funcționa în practică noile fusuri orare.

„Nu ne-am gândit prea mult la asta. Ceasul va merge de la 12 la 13. Nu cred că vor spune da, așa că nu ne-am gândit la toate detaliile”, a spus Wenche Pedersen.

Regiunea se luptă să atragă noi rezidenți, iar edilul speră că acest lucru va reuși prin prezentarea valorilor unice ale zonei, astfel încât oamenii să fie inspirați să se mute în această comunitate îndepărtată.

„Prin proiectul nostru <<MOREtime”>>ne propunem să sărbătorim și să promovăm acest mod unic de viață, oferind indivizilor posibilitatea de a se bucura de mai mult timp de calitate angajându-se în activități precum pescuitul, vânătoarea, învățarea de limbi noi sau pur și simplu să fie alături de cei dragi”, a spus Vadsø într-o scrisoare.

Asigurarea că zona este populată este „mai importantă ca niciodată” în contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei, a adăugat Wenche Pedersen, potrivit Stirileprotv.ro.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite