Regele Spaniei renunţă la iahtul personal, obligat de regimul auster

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Regele Spaniei Juan Carlos a luat decizia de a renunţa la iahtul personal.  FOTO: Reuters
Regele Spaniei Juan Carlos a luat decizia de a renunţa la iahtul personal.  FOTO: Reuters

Regele Juan Carlos al Spaniei a fost nevoit să renunţe la iahtul personal, deoarece cheltuielile de întreţinere ale ambarcaţiunii de lux nu erau compatibile cu regimul de austeritate impus de creditorii internaţionali.

Iahtul Fortuna, care are o lungime de 41,5 metri, a fost oferit monarhului spaniol în anul 2000, de un grup de oameni de afaceri din Insulele Baleare. Darul avea scopul de a primi asigurări că regele Juan Carlos îşi va petrece vacanţele în acest arhipelag şi va promova astfel imaginea turistică a zonei.

Regele a luat decizia de a cere serviciilor de la Patrimoniul naţional să înceapă procedura de cedare” a iahtului său Fortuna, estimat la 21 de milioane de euro, a anunţat un purtător de cuvânt al casei regale spaniole.

Cu toate acestea, regele Spaniei, în vârstă de 75 de ani, a folosit iahtul tot mai rar în ultima perioadă. Ultima ocazia în care a scos în larg ambarcaţiunea a fost în august 2012.

Potrivit presei spaniole, un rezervor plin al iahtului Fortuna costă peste 20.000 de euro. Guvernul spaniol are autoritatea de a decide dacă iahtul va fi păstrat sau dacă va fi scos la vânzare.

Suţşinerea regelui Juan Carlos în rândul spaniolilor se află în cădere liberă în ultimele luni, din cauza mai multor scandaluri, inclusiv a acuzaţiei de corupţiei adusă ginerelui monarhului spaniol, Iñaki Urdangarin.

Spaniolii furioşi îi mai reproşează regelui Juan Carlos că a mers anul trecut în Botswana pentru a face safari, într-o perioadă în care Spania se află într-o continuă recesiune şi se confruntă cu o „cură” severă de austeritate.

 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite