Regele Charles și afecțiunea pentru România: „Ocupă un loc deosebit în inima mea“ VIDEO

0
Publicat:

Pe vremea când era prinț, Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a scris una din cele mai frumoase pagini ale României.

Charles a fost cucerit, pe când era prinț, de frumusețea unor locuri din România, astfel că a achiziționat aici două proprietăți: la Viscri -Brașov și în Valea Zălanului -Covasna. Fiecare dintre ele valorează 1,1 milioane de euro, potrivit Forbes.

În urmă cu câțiva ani, fostul Prinț de Wales a declarat în documentarul „Wild Carpathia“ că este „descendent al lui Vlad Țepeș, după cum arată arborele genealogic“, astfel că atracția sa pentru ținuturile transilvănene este justificată.

„De la prima mea vizită aici, acum peste 20 de ani, am ajuns să cunosc și să apreciez foarte multe lucruri la România: moștenirea istorică excepțională și neîntrecuta ei biodiversitate, întinsele păduri mixte și încântătoarele ei priveliști. În ce mă priveşte, România ocupă un loc deosebit în inima mea”, mărturisea prințul Charles într-un documentar realizat în 2020, din seria „Wild Carpathian”.

Prințul Charles în România Arhivă Adevărul
Prințul Charles în România Arhivă Adevărul

„România este o țară uimitor de diversă, de la Delta Dunării, cea mai sălbatică zonă umedă a Europei, la pădurile, izvoarele și mănăstirile Bucovinei, Moldovei și Maramureșului, colinele Apusenilor sau întinderile nelocuite ale Harghitei, colecțiile neprețuite din muzeele Bucureștiului sau frumusețea sălbatică a defileului Porțile de Fier, castelele, munții și satele săsești ale Transilvaniei sau văile retrase ale Banatului și Crișanei. Moștenirea istorică a României se întinde în trecut până la fortărețele dacilor și cetățile grecești Histria și Argamum, mărturisea Charles.

Regele Charles al III-lea va fi încoronat la 6 mai 2023 la abaţia Westminster din Londra, alături de soţia sa, regina consoartă Camilla, conform unui anunţ făcut marţi de palatul Buckingham. Charles al III-lea a devenit în mod automat rege după moartea mamei sale, regina Elisabeta a II-a, la 8 septembrie 2022.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite