Recep Erdogan, filmat când împărțea bani susținătorilor chiar în ziua votului VIDEO

0
Publicat:

Președintele în funcție al Turciei, Recep Erdogan, a împărțit bani alegătorilor chiar în ziua derulării celui de-al doilea tur de scrutin. Se pare că pentru acesta este o tradiție.

Erdogan împarte bani în ziua votului - captură
Erdogan împarte bani în ziua votului - captură

Erdogan a împărțit bancnote în valoare de 200 de lire fiecare (aproximativ 10 dolari americani) alegătorilor chiar în ziua celui de-al doilea tur de scrutin desfășurat în Turcia.

Se pare că pentru președintele în funcție, acest gest a devenit o tradiție după ce pe 14 mai (primul tur) a fost filmat când împărțea bani unor copii. 

Turcii își aleg duminică, 28 mai, președintele pentru un mandat de cinci ani. Bătălia se dă între actualul șef al statului, Recep Tayyip Erdogan, și principalul lider al opoziției, politicianul de stânga Kemal Kilicdaroglu.

Erdogan și-a salutat susținătorii după ce a votat la Istanbul, îndemnându-i pe turci să voteze la aceste alegeri cu miză mare.

„Cred că procesul de numărare a voturilor va fi foarte rapid astăzi. Este important pentru democrația turcă să vedem astfel de alegeri pentru președinție”, a declarat președintele în exercițiu după ce a votat.

Kilicdaroglu a votat la școala primară „Argentina” din capitala turcă Ankara.

„Pentru a scăpa de regimul tiranic și pentru a instaura o democrație reală, fac apel la toți cetățenii să meargă la secțiile de votare. Aceste alegeri se desfășoară în condiții dificile din cauza tentativelor de înșelăciune, dar cred că cetățenii sunt liberi și dispuși să meargă la vot”, a declarat rivalul lui Erdogan după ce a votat.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite