Alegeri în Turcia. Opoziția denunță un atac asupra unor observatori ai săi

0
Publicat:

Vicepreşedintele Partidului Republican al Poporului (CHP) din Turcia, partid ce face parte dintr-o alianţă de opoziţie al cărei candidat în alegerile prezidenţiale este liderul acestui partid Kemal Kilicdaroglu, a anunţat că a avut loc un atac asupra observatorilor săi din alegeri în sud-estul ţării, informează duminică dpa.

Secțiile de votare din Turcia s-au deschis la ora 08.00. Foto: Shutterstock (Arhivă)
Secțiile de votare din Turcia s-au deschis la ora 08.00. Foto: Shutterstock (Arhivă)

Özgür Özel de la CHP a scris pe Twitter că observatori electorali ai partidului dintr-un sat au fost bătuţi şi telefoanele lor mobile au fost sparte pentru că ei au obiectat împotriva unor nereguli în procesul de vot, scrie Agerpres.

Potrivit lui Özel, incidentul a avut loc într-un sat din sud-estul provinciei turce Sanliurfa, iar politicianul CHP Ali Seker a văzut scena.

Informaţia nu a putut fi verificată din sursă independentă.

Özgür Özel a subliniat că nu au fost suficiente forţe de ordine la timpul potrivit şi le-a cerut autorităţilor turce să asigure siguranţa alegerilor.

Secţiile de votare s-au deschis duminică la ora locală 08:00 (05 GMT) în Turcia, pentru un al doilea tur inedit al alegerilor prezidenţiale, în care preşedintele aflat la sfârşit de mandat Recep Tayyip Erdogan se confruntă cu social-democratul Kemal Kilicdaroglu.

După încheierea scrutinului la orele locale 17.00 (14:00 GMT), primele rezultate sunt aşteptate la începutul serii.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite