Reacţie dură la adresa lui Putin din partea Secretarului britanic pentru Apărare: „Pleacă din estul Ucrainei!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre cele mai dure reacţii la adresa lui Vladimir Putin, în urma tragediei aviatice de pe teritoriul ucrainean, a venit, duminică, din partea noului Secretar al Apărării din Marea Britanie, Michael Fallon, care l-a acuzat pe liderul de la Kremlin că „sponsorizează terorismul”, transmiţându-i în acelaşi timp să „plece din estul Ucrainei”, informează The Daily Mail.

Oficialul din Albion a precizat că Vladimir Putin trebuie să înţelegă faptul că nu poate scăpa din acest conflict dând vina doar pe separatiştii proruşi pentru cele întâmplate.

„Trebuie să fim foarte clari: dacă se va dovedi că el a stat în spatele acestei tragedii (doborârea avionului malaysian - n.r.) atunci vor fi repercusiuni. Occidentul va reacţiona”, a avertizat Michael Fallon.

De asemenea, Secretarul Apărării din Marea Britanie i-a transmis lui Putin: „Pleacă din estul Ucrainei şi lasă teritoriul ucrainenilor”.

O altă reacţie a venit şi din partea premierului britanic, David Cameron, care a declarat recent că Europa trebuie să îşi reevalueze abordarea faţă de Rusia, în urma tragediei aviatice.

„În cazul în care preşedintele Putin nu îşi schimbă abordarea faţă de Ucraina, atunci Europa şi celelalte ţări occidentale îşi vor reevalua poziţiile în legătură cu Federaţia Rusă. Nu este vorba de o acţiune militară, ci să arătăm că puterea, influenţa şi resursele noastre contează”, a spus David Cameron.

Recent, premierul britanic a discutat la telefon cu Vladimir Putin şi i-a transmis că este „total inacceptabil” faptul că avionul malaysian a fost doborât cel mai probabil de rebelii proruşi.

„Indiciile arată că separatiştii proruşi sunt responsabili şi premierul a declarat clar că dacă Rusia vrea să dea vina pe alţii, ar trebui să-i aducă probe credibile şi convingătoare”, conform comunicatului publicat de guvernul britanic.


[<a href="//storify.com/Alinavasile123/avion-doborat-ucraina" target="_blank">View the story "Avion doborât Ucraina " on Storify</a>]

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite