Reacția lui Erdogan după ce un politician german l-a numit „şobolan de canalizare”

0
0

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a înaintat plângere penală împotriva politicianului german Wolfgang Kubicki, vicepreşedinte al Parlamentului german, care l-a descris pe liderul turc drept „şobolan de canalizare”, informează vineri dpa.

Erdogan a reacționat dur FOTO EPA-EFE
Erdogan a reacționat dur FOTO EPA-EFE

Avocatul Mustafa Kaplan a informat dpa că a depus plângere penală în numele lui Erdogan către Parchetul din Hildesheim, pentru insultă şi defăimare, potrivit Agerpres.

Kubicki, membru al Partidului Liber Democrat (FDP), l-a numit pe Erdogan „mic şobolan de canalizare” în comentarii asupra politicii de imigraţie a liderului turc.Întrebat de dpa, Wolgang Kubicki a spus că nu este îngrijorat în legătură cu o posibilă dispută legală cu Erdogan.

Potrivit unei informaţii publicate de Spiegel, în plângerea înaintată de Kaplan se spune că afirmaţia lui Kubicki este „dispreţuitoare la adresa persoanei vizate" şi constituie "un atac ilegal la adresa onoarei altei persoane”.

Ministerul Afacerilor Externe turc l-a convocat deja marţi pe ambasadorul german din cauza afirmaţiei lui Kubicki.

„Faptul că Erdogan are în jur de 200.000 de astfel de proceduri iniţiate de la începutul mandatului său, în 2014, spune de fapt totul”, a declarat Kubicki vineri. El a adăugat că şobolanii de canalizare sunt drăguţi, dar de asemenea „isteţi şi vicleni”.

„În orice caz, aştept liniştit o posibilă dispută juridică”, a adăugat el. Ankara adresează frecvent Berlinului plângeri despre afirmaţii lipsite de respect formulate în Germania faţă de Erdogan. Un astfel de caz a provocat grave tensiuni diplomatice în anul 2016, când umoristul german Jan Böhmermann a prezentat pe postul ZDF un „poem” scris de el, în care îl trata pe preşedintele turc drept pedofil şi zoofil.   

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite