Războiul bandelor infracționale în Suedia: patru explozii au avut loc la Goteborg și în suburbiile Stockholmului

0
Publicat:

Patru explozii au avut loc în interval de o oră în noaptea de miercuri spre joi în Suedia, în apropierea unor imobile rezidenţiale, pe fondul disputelor violente între bandele infracţionale.

Patru explozii s-au înregistrat în două orașe din Suedia FOTO arhivă Adevărul
Patru explozii s-au înregistrat în două orașe din Suedia FOTO arhivă Adevărul

La Goteborg (sud-vest), două explozii au fost resimţite la 10 minute între ele în jurul orei locale 1,00 (miercuri 23,00 GMT) în două cartiere distincte, cauzând pagube materiale, a indicat poliţia, care a precizat că nu este în măsură să precizeze mobilul.

O oră mai târziu, două deflagraţii au fost semnalate la Norsborg, în suburbiile Stockholmului, şi la Nykoping, la 100 kilometri sud de capitală, fără a face răniţi.

În Suedia au loc în ultimii ani confruntări între bandele care îşi dispută controlul asupra traficului de arme şi droguri, de multe ori având loc violenţe cu arme de foc şi explozii de bombe artizanale.

În 2022 au fost consemnate 90 de explozii şi 101 tentative de atacuri cu explozibili, potrivit datelor poliţiei suedeze. De la începutul anului până la 15 august în ţara scandinavă fuseseră deja înregistrate 109 explozii.

Bombele sunt în general folosite pentru a intimida ţintele potenţiale în războiul dintre bande, în timp ce armele de foc pentru a elimina rivalii, potrivit poliţiei suedeze.

Anul trecut în Suedia au avut loc 391 de violenţe cu arme de foc, în 62 de cazuri înregistrându-se decese. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite