Război în Ucraina. Odesa a primit noi sisteme de apărare antiaeriană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Odesa
Odesa

Purtătorul de cuvânt al Administraţiei Militare Regionale Odesa, Serhi Bratciuk, a anunţat că oraşul a primit noi sisteme de apărare antiaeriană. Potrivit acestuia, noaptea trecută a fost liniştită la Odesa, unde nu au mai avut loc bombardamente.

„Forţele noastre de apărare aeriană au primit noi sisteme pentru lupta împotriva inamicului. Operaţiunea de contrasabotaj continuă, iar în curând vom anunţa rezultatele” – a scris Bratciuk pe Telegram. Acesta a remarcat că ruşii continuă să ameninţe regiunea cu lovituri de rachete din Marea Neagră. De asemenea, Bratciuk a precizat că forţele ruse se regrupează şi îşi intensifică misiunile de recunoaşterea aeriană. Serhi Bratciuk a mai scris că Odesa se pregăteşte să instituie o interdicţie de circulaţie care va fi în vigoare din seara zilei de 1 mai până în dimineaţa de 3 mai.

Forţele speciale ale Gărzii Naţionale a Ucrainei şi militari din cadrul armatei ucrainene au distrus un post de comandă şi mai multe tancuri ruseşti în apropierea oraşului Izium, regiunea Harkov. „Mai mulţi invadatori au fost lichidaţi în timpul operaţiunii” – a precizat, sâmbătă, serviciul de presă al Gărzii Naţionale a Ucrainei.

Forţele ucrainene au distrus peste 30 de echipamente militare, dintre care mai mult de jumătate au fost tancuri.

Lupte intense continuă să se deruleze în estul Ucrainei, unde forţele ruse încearcă să ocupe întreaga regiune Donbas. Un consilier prezidenţial a declarat că Ucraina a înregistrat pierderi serioase, adăugând însă că numărul victimelor în rândul soldaţilor ruşi au fost „colosale”. Oficiali britanici din domeniul apărării au transmis că lupte grele au avut loc mai ales în zona oraşelor Lisiciansk şi Severodoneţk. Guvernatorul regiunii Harkiv a spus că acolo au fost ucişi cinci civili, ca urmare a bombardamentelor „aproape continue”.

Ruşii pregăteau o operaţiune de destabilizare

Serviciile speciale ale Federaţiei Ruse, prin reprezentanţi controlaţi ai lumii interlope, pregăteau destabilizarea la Odesa prin incitarea la proteste şi revolte. 

„ Conform informaţiilor aflate la dispoziţia angajaţilor Departamentului, serviciile speciale ale Federaţiei Ruse, prin reprezentanţi controlaţi ai infractorilor, au intenţionat să destabilizeze situaţia din regiune prin incitarea la revolte în masă, organizarea de proteste în masă şi revolte care ar putea duce la răsturnarea sistemului politic al Ucrainei”, scrie presa ucraineană.

În urma percheziţiilor au fost ridicate o cantitate importantă de arme, accesorii comuniste, broşuri publicitare, manuale cu instrucţiuni privind regulile de conduită, măsuri de conspiraţie şi grupuri de sabotaj şi recunoaştere. Au fost ridicate şi grenade, cartuşe, telefoane mobile.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite