Ucrainencele cer ajutor pentru salvarea soldaţilor blocaţi în complexul Azovstal, din Mariupol: „Iadul pe pământ, e mult mai rău decât un simplu război”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia

Mai multe ucrainence au venit la Kiev pentru a le cere autorităţilor să facă eforturi suplimentare pentru salvarea soldaţilor blocaţi în complexul Azovstal din Mariupol. Femeile s-au oferit să servească drept scut uman pentru evacuarea în siguranţă a bărbaţilor, transmite BBC.

Soţiile, surorile sau mamele ucrainenilor captivi în complexul Azovstal din Mariupol le cer autorităţilor să facă eforturi suplimentare pentru eliberare acestora, relatează publicaţia citată. 

Soldaţii de la Azovstal sunt sub asediul ruşilor de mai multe săptămâni. Rudele militarilor ucraineni spun că aceştia sunt epuizaţi, trăiesc în condiţii de igienă precară şi sunt înfometaţi.

„Când vorbesc despre extragere sau coridoare verzi, vorbesc de fapt despre civili, nu despre militari. Şi sunt cu-adevărat îngrijorată. Militarii sunt şi ei oameni”, a declarat Olga, pentru BBC, arătându-se îngrijorată că autorităţile de la Kiev s-ar concentra mai mult pe evacuarea civililor şi nu pe cea a soldaţilor.

„E iadul pe pământ acolo, e mult mai rău decât un simplu război. (...) Soldaţii apără întreaga ţară şi chiar Europa de două luni deja, şi merită să se întoarcă vii de acolo”, a mai spus femeia, care a arătat că nu are încredere în trupele ruseşti că le vor cruţa vieţile soldaţilor ucraineni dacă se predau.

O altă femeie, Natalia, îşi face griji pentru fratele ei, Artyom, în vârstă de 26 de ani. „Nu pot să dorm cum trebuie sau să mănânc. Da, este soldat şi îşi face datoria. Dar este fratele meu mai mic”, a spus aceasra. 

„Nu ar trebui să facem distincţia între soldaţi şi civili: cu toţii sunt ucraineni. Toţi ar trebui să trăiască. Nu este vina noastră că am fost atacaţi”, a mai declarat Natalia. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite