Război în Ucraina. Explozie în Herson, ocupat de ruşi, lângă turnul principal de televiziune din oraş. Forţele ruse au instalat un nou guvern local VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Captură video
FOTO Captură video

A avut loc o explozie în oraşul Herson, ocupat de ruşi, lângă turnul principal de televiziune din centrul oraşului, transmite CNN.

 Agenţia de ştiri de stat rusă RIA Novosti a declarat că Ucraina a tras trei rachete în oraş, care se află sub ocupaţie rusă de la începutul lunii martie, iar două dintre rachete au fost doborâte.

Un videoclip, care circulă pe reţelele de socializare, arată o explozie în aer, urmată de o explozie de foc lângă turnul TV Herson.

CNN spune că a confirmat autenticitatea videoclipului.

Agenţia de ştiri de stat rusă RIA Novosti a declarat că Ucraina a tras trei rachete în oraş, care se afla sub ocupaţie rusă de la începutul lunii martie. Două dintre rachete au fost doborâte, a spus agenţia de presă.

Într-un incident separat din sudul Ucrainei, oficialii de la Odesa au declarat că apărarea antiaeriană a interceptat o dronă de recunoaştere rusă în largul coastei.

Regiunea Herson din Ucraina va trece la rublă de la 1 mai, transmite presa de stat rusă, care îl citează pe vicepreşedintelele Administraţiei Civil-Militare din regiune, Kirill Stremousov, potrivit CNN.

Vicepreşedintele Administraţiei Civil-Militare din regiune, Kirill Stremousov, a declarat agenţiei de presă RIA-Novosti că perioada de tranziţie va dura până la patru luni în care vor fi în circulaţie atât rubla rusă, cât şi grivna ucraineană. După aceea, va avea loc o tranziţie completă la rublă.

Forţele ruse au instalat marţi un nou guvern local în Herson. 

Instalarea a avut loc la câteva zile după ce forţele ruse au preluat controlul asupra clădirii Consiliului oraşului Herson, înlăturând guvernul ales şi înlocuindu-i apărarea cu trupe militare ruse.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite