Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a reacţionat după ce presa a speculat că Putin ar avea cancer

0
Publicat:
Ultima actualizare:
putin

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a dezminţit vineri, 1 aprilie, informaţiile apărute în presă conform cărora preşedintele Vladimir Putin, în vârstă de 69 de ani, ar suferi de cancer.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a transmis că informaţiile potrivit cărora Putin ar avea cancer tiroidian şi ar fi suferit intervenţii chirurgicale legate de afecţiuni oncologice nu sunt adevărate, relatează şi portalul Lenta.ru, citând un mesaj postat pe Telegram de fostul redactor-şef al postului de radio Eho Moskvî, Aleksei Venediktov, despre care se ştie că are relaţii personale cu Dmitri Peskov, chiar dacă asta nu l-a ajutat ca staţia de radio să nu fie închisă, scrie ziare.com

„La întrebarea: Înţeleg corect că Vladimir Putin nu are cancer?, Peskov a răspuns: Aşa este!'”, a scris Venediktov în postarea sa din Telegram.

După invazia rusă a Ucrainei au apărut mai multe speculaţii că Putin ar suferi de cancer în fază terminală şi de aceea s-ar grăbi să rezolve probleme geopolitice urgente.  

Preşedintele rus Vladimir Putin este acompaniat de mai mulţi medici în călătoriile sale, mai ales în staţiunea sa favorită Soci de la Marea Neagră, relata Proekt Media care a prezentat informaţia drept „secretul Kremlinului”.

„Putin s-a arătat public interesat de cancerul tiroidian” în iulie 2020 când s-a întâlnit cu Ivan Dedov, preşedintele Centrului Naţional de Cercetare Medicală în Endocrinologie, şeful uneia dintre fiicele sale, care este geneticiană.  

„Există într-adevăr conversaţii cu privire la problemele de sănătate ale preşedintelui în cercurile medicale. Acestea s-au amplificat în toamna anului trecut, când Putin a început să aibă un comportament ciudat”, se arată în investigaţia jurnalistică.

În octombrie, Putin va împlini 70 de ani.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite