Provocare rusească: Comunitatea maghiară din Transcarpatia primeşte scrisori de ameninţare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tanc rusesc Foto Profimedia
Tanc rusesc Foto Profimedia

În Transcarpatia, comunitatea maghiară primeşte scrisori de ameninţare, fiind vorba despre o provocare a invadatorilor ruşi. Ocupanţii trimit e-mail-uri false de ameninţare membrilor comunităţii.

Activităţile subversive ale serviciilor speciale ale Federaţiei Ruse, care au fost descoperite de serviciile ucrainene, se înregistrau sub forma unor operaţiuni de informare, ce vizează destabilizarea situaţiei interne, relatează RBC-Ucraina cu referire la şeful Administraţiei Militare Regionale de Stat din Transcarpatia, Viktor Nikita.

Se menţionează că ocupanţii ruşi au început să trimită comunităţii maghiare mesaje false, cu ameninţări, din conturi necunoscute de pe reţelele de socializare.

De asemenea, resursele informaţionale ruseşti răspândesc dezinformări despre „dorinţa comunităţii maghiare din regiunea Transcarpatia de a se separa de Ucraina“. „Ştiam despre aceste intenţii cu mult înainte de începerea acestui atac informaţional. Eram pregătiţi si, prin urmare, contracarăm în mod sistematic şi eficient aceste dezinformări. Mulţumim reprezentanţilor comunităţii maghiare din regiune, pentru acţiunile ferme şi coordonate, de localizare a atacului şi contracarare a acţiunilor distructive ale Rusiei“, se specifică în comunicatul remis de şeful Administraţiei Militare Regionale de Stat din Transcarpatia, Viktor Nikita. 

Ocupanţii ruşi au difuzat recent ştiri false despre pregătirea Forţelor Armate ale Ucrainei de a ataca cu bombe oraşul Melitopol. RBC-Ucraina a mai relatat recent că invadatorii ruşi au difuzat recent alte ştiri false despre evacuarea ucrainenilor la Luhansk. Administraţiile regionale de stat din Ucraina au dezminţit aceste ştiri false.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite