Proteste în Grecia: 5.000 de manifestanţi cer, la Atena, încetarea masacrului asupra palestinienilor în Gaza

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circa 5.000 de persoane au demonstrat duminică, într-o atmosferă de calm, la Atena, cerând, potrivit poliției din Grecia, „încetarea masacrului asupra palestinienilor în Gaza", relatează AFP, citată de Agerpres.

Manifestație pro-palestiniană în Atena FOTO Profimedia
Manifestație pro-palestiniană în Atena FOTO Profimedia

Protestatarii au mărşăluit până la ambasada Israelului.

„Opriţi masacrul asupra palestinienilor în Gaza (...).Ne luptăm pentru pace. Pentru încheierea ocupaţiei israeliene. Pentru o Palestină liberă în frontierele de la 1967 cu capitala în Ierusalimul de Est", au mai spus manifestanţii, potrivit agenţiei de presă elene ANA, preluată de AFP.

Manifestanții au calificat Israelul drept „stat criminal". Ei au denunţat, de asemenea, „abţinerea guvernului grec în cadrul unui vot de la ONU asupra unei rezoluţii a Iordaniei care solicita un armistiţiu umanitar în Gaza".

 Zeci de mii de persoane au manifestat, sâmbătă, în semn de susţinere faţă de palestinieni la în Turcia și în mai multe orașe din Franţa, dar și la Londra şi New York.

Proteste au fost și anterior la Atena 

O primă manifestaţie de solidaritate cu palestinienii a reunit circa 10.000 de persoane la Atena, pe 18 octombrie.

Intrat duminică în cea de a 23-a zi, războiul între Israel şi Hamas a fost declanşat de atacul fără precedent al mişcării islamiste palestiniene pe 7 octombrie pe teritoriul israelian plecând din Fâşia Gaza.

Ca represalii, armata israeliană bombardează fără încetare Fâşia Gaza, controlată de Hamas din 2007, şi asediază acest teritoriu palestinian unde trăiesc circa 2,4 milioane de palestinieni. De mai multe zile, aceasta a recurs şi la operaţiuni terestre. Hamas, aflat la putere din 2007, afirmă că peste 8.000 de palestinieni, majoritatea civili, au fost ucişi în bombardamentele israeliene.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite