Prinţul Charles nu va mai accepta donaţii mari în numerar pentru organizaţiile sale caritabile

0
0
Printul Charles FOTO AFP
FOTO: AFP

Prin┼úul de Wales nu va mai accepta dona┼úii mari ├«n numerar pentru organiza┼úiile sale caritabile, a declarat o surs─â regal─â de rang ├«nalt, dup─â ce Charles s-a confruntat cu mai multe critici. Se presupune c─â prin┼úul ar fi primit 3 milioane de euro de la un ┼čeic miliardar din Qatar. Banii ar fi fost b─âga┼úi ├«ntr-o valiz─â mic─â ┼či ├«ntr-o pung─â de transport Fortnum & Mason.

The Sunday Times a relatat c─â Charles a acceptat personal dona┼úiile, care au fost transmise c─âtre Fondul caritabil al Prin┼úului de Wales (PWCF) de la ┼čeicul Hamad bin Jassim bin Jaber al-Thani, care a fost prim-ministru al Qatarului ├«ntre 2007 ┼či 2013.

Cele trei dona┼úii ar fi fost f─âcute ├«ntre 2011 ┼či 2015. Clarence House a declarat c─â au fost urmate toate procesele corecte, potrivit The Guardian.┬á

O surs─â regal─â a declarat c─â mo┼čtenitorul tronului ÔÇ×ac┼úioneaz─â dup─â sfatul consilierilorÔÇŁ.

ÔÇ×Situa┼úiile, contextele se schimb─â de-a lungul anilor. Pot spune cu certitudine c─â, de mai bine de jum─âtate de deceniu, cu situa┼úia a┼ča cum a evoluat, acest lucru nu s-a ├«nt├ómplat ┼či nu s-ar mai ├«nt├ómpla. Ce a fost atunci┬á a fost atunciÔÇŁ.

De┼či nu exist─â nicio sugestie de ilegalitate sau c─â Charles ar fi oferit ceva ├«n schimbul banilor, criticii au spus c─â acuza┼úiile arat─â o judecat─â slab─â din partea mo┼čtenitorului tronului.

Clarence House a reac┼úionat la articolul de pres─â ┼či a precizat c─â dona┼úiile de la ┼čeic au fost transmise imediat c─âtre una dintre organiza┼úiile caritabile ale prin┼úului ┼či c─â au fost urmate toate procedurile corecte.

├Än prezent, poli┼úia metropolitan─â investigheaz─â acuza┼úiile de ÔÇ×bani ├«n schimbul unor favoruriÔÇŁ la o alt─â organiza┼úie caritabil─â a prin┼úului, PrinceÔÇÖs Foundation, ├«n leg─âtur─â cu acuza┼úiile potrivit c─ârora un milionar saudit a primit ajutor pentru a ob┼úine titlul de cavaler ┼či cet─â┼úenia britanic─â ├«n schimbul unor dona┼úii generoase.

Fostul ministru al cabinetului liberal-democrat Norman Baker a cerut poliţiei metropolitane să ia în considerare afirmaţiile privind donaţiile în numerar în timpul investigaţiei sale, susţinând că acestea contrazic declaraţiile anterioare ale Clarence House, potrivit cărora prinţul nu s-a implicat direct în strângerea de fonduri pentru organizaţiile sale caritabile.

Sursa regal─â a declarat c─â au existat ÔÇ×multe relat─âriÔÇŁ despre faptul c─â Prin┼úul de Wales a ÔÇ×acceptatÔÇŁ ace┼čti bani.Ultima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite