Primele imagini surprinse cu dronele „kamikaze” Switchblade care îi atacă pe militarii ruşi VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Captură video Twitter
FOTO Captură video Twitter

Pe reţelele sociale au apărut imagini cu o primă înregistrare video a unui atac cu drone kamikaze Switchblade asupra forţelor ruseşti realizată de către Brigada 53 mecanizată din Ucraina.

Pentagonul a anunţat la mijlocul lunii aprilie că studiază opţiuni de antrenare a mai multor soldaţi ucraineni în ceea ce priveşte utilizarea dronelor Switchblade pe care le livrează deja trupelor armate ucrainene, conform CNN. 

De asemenea, Casa Albă a declarat că din 16 martie îi va livra Ucrainei 100 de drone Switchblade, ca parte a unui ajutor militar care valorează 800 de milioane de dolari. 

Ce sunt dronele „kamikaze”

Dronele Switchblade mai sunt cunoscute sub numele de drone „kamikaze”. Acestea sunt drone de mici dimensiuni portabile, care au focoase şi detonează la impact. 

Cel mai mic model poate atinge o ţintă de până la 10 kilometri distanţă, conform AeroVironment, compania care le fabrică. 

Rusia utilizează la rândul ei modele proprii ale unor drone kamikaze în Ucraina, trupele ucrainene declarând că acestea nu prea au succes în a-şi lovi ţintele. 

Dronele kamikaze utilizate de Moscova se numesc ZALA KYB, sunt un tip de „muniţii rătăcitoare”, sunt aeronave pilotate de la distanţă ce pot sta mult timp în aer şi pot fi prăbuşite deliberat în grupuri de oponenţi sau vehicule militare. 

Dronele utilizate de ruşi, ZALA KYB fabricate de Zala Aero, pot transporta până la 3 kilograme de încărcătură, zboară sub plafonul radar, cu o autonomie de peste jumătate de oră, cu o rază de aproximativ 40 de km şi pot atinge o viteză de 130km/h. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite