CNN: Rachete ghidate Switchblade incluse în pachetul de ajutor militar al SUA pentru Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Utilizarea rachetelor Switchblade de către armata ucraineană necesită instruire adecvată din partea americană, notează postul TV de ştiri.

Rachetele ghidate Switchblade ale companiei americane AeroVironment au fost incluse în pachetul de asistenţă militară oferit Kievului de către Washington. Acest lucru a fost raportat miercuri de CNN, citând surse.

Compania de televiziune notează că aşa-numita muniţie cu explozie cu întârziere a fost inclusă anterior în lista de arme pe care Ucraina le-a cerut Statelor Unite în urma consultărilor desfăşurate în weekend. Potrivit CNN, utilizarea rachetelor Switchblade de către armata ucraineană necesită instruire adecvată din partea americană, care poate fi efectuată „de la distanţă”.

Anterior, NBC a raportat că administraţia americană ia în considerare posibilitatea de a furniza Ucrainei rachete Switchblade. Ea a explicat că racheta există în două versiuni - Switchblade 300 şi Switchblade 600. Mai uşoară Switchblade 300 este proiectată să livreze lovituri de înaltă precizie împotriva personalului, în timp ce modelul 600 este folosit pentru a distruge tancuri şi vehicule blindate. Ele sunt denumite şi „drone kamikaze”, potrivit NBC.

Preşedintele american Joe Biden, vorbind miercuri la Casa Albă cu un scurt discurs despre asistenţa militară acordată de Washington la Kiev, a declarat că autorităţile americane intenţionează să transfere arme suplimentare Ucrainei, inclusiv sisteme de apărare aeriană, sisteme antitanc, arme de calibru mic, muniţie. şi drone... După cum explică CNN, vorbind despre drone, liderul american a avut în vedere dispozitivele Switchblade. Biden a anunţat, de asemenea, că Statele Unite vor oferi Ucrainei un ajutor militar suplimentar de 800 de milioane de dolari, ridicându-l la 1 miliard de dolari săptămâna aceasta.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite