Primarul din localitatea natală a premierului Viktor Orban a ajuns din instalator în topul celor mai bogaţi maghiari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mészáros Lőrinc, prietenul prim-ministrului maghiar, are o carieră economică fulminantă. În decurs de numai opt ani, din instalator de gaze a devenit primar al localităţii  Felcsút, unde s-a născut Viktor Orban, şi al cincilea cel mai bogat om al Ungariei. Averea lui depăşeşte 100 miliarde de forinţi (aproximativ 315 milioane de euro ), scrie portalul index.hu.

Printre afacerile edilului se numără construcţii, activitate  hotelieră, media, agricultură. El este totodată cel mai important sponsor al clubului de fotbal Academia Puskás. Index.hu susţine că gurile rele spun că primarul este un simplu portofel al elitei Fidesz şi în primul rând a premierului Orbán Viktor.

Însă, potrivit informaţiilor portalului, Lőrinc duce tratative de afaceri atât la sediul firmei sale din Felcsút (decorat cu piei de urşi şi tricouri cu numele lui Orbán Viktor), cât şi prin hoteluri luxoase din Budapesta. 

Despre activitatea sa managerială, index.hu, citată de Rador, notează că acesta nu se ocupă de conducerea efectivă a firmelor sale, ci achiziţionează noi şi noi firme. 

Nici firmele rudelor liderului de la Budapesta nu au dus-o prea prost. Compania familiei premierului maghiar Viktor Orban va plăti dividende de 730 de milioane de forinţi (2,4 milioane euro) acţionarilor, scrie „The Budapest Beacon“. 

Anul financiar 2016 bun pentru Gant Kies Tiızeg Kft., companie deţinută de familia lui Orban. Cifra de afaceri a acesteia s-a majorat cu 40%, iar profitul a crescut de patru ori, la 255 de milioane de forinţi, după eliminarea taxelor. 

Spre deosebire de anii trecuţi, proprietarii îşi vor împărţi profitul sub formă de dividende. De ziua de naştere a lui Orban, pe 31 mai, a fost eliberată prima tranşă din dividende, de 233 de milioane de forinţi. 

În ultimii ani, la companiile deţinute de rudele premierului se observă creşteri spectaculoase ale profiturilor. Activităţile acestor afaceri includ mineritul, fabricarea de materiale de construcţii şi transport. Companiile au reuşit să câştige mai multe contracte cu statul prin canale indirecte.

Miliardarul american de origine maghiară, George Soros, a cerut joi la Bruxelles poporului ungar şi Uniunii Europene să reziste împotriva premierului Viktor Orban, pe care l-a acuzat că a făcut din Ungaria un „stat mafiot“.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite