Primăriţa unui sat de lângă Kiev, soţul şi fiul lor au fost ucişi de armata rusă. Cadavrele au fost aruncate în groapa comună de la Bucea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Corespondentul BBC, Yogita Limaye, transmite că în apropiere de Bucha, locul în care armata rusă a masacrat aproape 400 de civili, au fost descoperite şi alte gropi comune în care au fost aruncate corpurile unor ucraineni ucişi. Printre cadavre au fost identificate şi trupurile primarului Olga Sohnenko, ale soţului şi ale fiului acesteia.

„În drum spre Bucea, lângă Kiev, în satul Matuzhin, am trecut pe lângă case distruse în pădurea din apropiere.

Am fost duşi să vedem un mormânt puţin adânc, unde patru cadavre erau vizibile. Oficialii ucraineni ne-au spus că ar putea fi mai multe.

Cadavrele au fost identificate ca fiind ale primarului Olga Sohnenko, ale soţului şi fiului ei. Al patrulea nu a fost încă identificat.

Nu este clar când au fost ucişi. Dar aceasta este o mai mare dovadă că civilii au fost ucişi fără discriminare în zonele pe care ruşii le-au ocupat”, scrie corespondentul BBC Yogita Limaye, potrivit Digi24. 

Cei care au reuşit să supravieţuiască măcelului din Bucea au făcut mărturisiri înfricoşătoare. Oamenii nu au crezut că vor supravieţui.

„Corpurile lor sunt în continuare aici. Uitaţi, se vede că au fost împuşcaţi în genunchi. Îi împuşcau mai întâi în genunchi după care îi executau. Erau legaţi la mâini, puşi în genunchi şi împuşcaţi în cap. Aceşti civili au murit”, declară unul dintre supravieţuitori.

„Au venit la ora 20:00. L-au împuşcat chiar aici. Apoi au început să caute prin apartament, repede. M-au luat pe mine şi câinele, câinele meu... un pechinez. Ne-au târât cu faţa în jos până la etajul doi al clădirii, unde se afla cartierul general militar. Au trecut 5 zile, 10 zile, apoi 13", a declarat o femeie.

Peste 400 de localnici au fost, pur şi simplu, executaţi de forţele ruse aflate în retragere, iar preşedintele Volodimir Zelenski spune că este vorba despre un genocid comandat într-un război de anihilare.

NATO vorbeşte despre acte „oribile” şi „absolut inacceptabile”, Germania cere să se facă lumină asupra „crimelor comise de armata rusă” împotriva civililor, în timp ce Franţa spune că autorităţile ruse vor trebui să răspundă pentru aceste crime.

Imaginile din satelit arată că ruşii ar fi pregătit o groapă comună în Bucha încă din data de 10 martie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite