Prim-ministrul sloven a felicitat-o ​​pe Natașa Pirc-Musar pentru victoria sa la alegerile prezidențiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe baza rezultatelor numerării a 99,95% din buletine de vot, ea câștigă 53,88% din voturi.

Natașa Pirc-Musar a câștigat alegerile prezidențiale în Slovenia. Foto: EPA-EFE
Natașa Pirc-Musar a câștigat alegerile prezidențiale în Slovenia. Foto: EPA-EFE

Prim-ministrul Republicii Slovenia, Robert Golob, a felicitat-o pe candidata independentă Natașa Pirc-Musar pentru victoria sa în turul doi al alegerilor prezidențiale din țară.

Vă felicit pentru alegerea dumneavoastră, care este dovada că cetățenii își doresc să trăiască într-o țară în care elementele fundamentale ale democrației sunt respectate: drepturile omului, statul de drept, mass-media independentă, libertatea și dialogul respectuos. Sunt convins de cooperarea în rezolvarea problemelor comune în viitor și în dezvoltarea unei societăți deschise <...>”, a spus premierul pe Twitter, citat ulterior și de serviciul de presă al guvernului.

Duminică, în țară a avut loc al doilea tur al alegerilor prezidențiale. Pe baza rezultatelor procesării a 99,95% din buletinele de vot, Pirc-Musar obține 53,88% din voturi. 

Pentru fostul șef al Ministerului Afacerilor Externe, deputat din cadrul Partidului Democrat Sloven Anže Logar, au votat 46,12% dintre alegători. 

Președintele ales va prelua în mod oficial funcția pe 23 decembrie al acestui an, când puterile actualului șef al statului Borut Pahor, care a stat două mandate în funcție vor înceta, în conformitate cu constituția republicii, care precizează că nimeni nu pot candida pentru a treia oară în această funcție. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite