Preşedintele Ucrainei, îndemn la vaccinarea anti-COVID-19: „Le cer tuturor să debranşeze reţelele sociale şi să-şi branşeze creierul”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursă foto: EPA-EFE
Sursă foto: EPA-EFE

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi-a îndemnat vineri cetăţenii să se vaccineze anti-COVID-19, însă folosind o formulare neaşteptată. În prezent, Ucraina se confruntă cu un val masiv de infectări cu SARS-CoV-2.

„Le cer tuturor să debranşeze reţelele sociale şi să-şi branşeze creierul. Trebuie să ne vaccinăm”, a transmis preşeditnele Ucrainei făcând referire la informaţiile şi ştirile false despre coronavirus care circulă pe reţelele de socializare, potrivit Agerpres. 

„Este singura soluţie” în condiţiile în care „numărul bolnavilor şi al morţilor creşte în fiecare zi”, a punctat acesta în timpul unei vizite în oraşul Odessa. 

Doar un  sfert din populaţia Ucrainei este vaccinată anti-COVID-19, însă în contextul în care ritmul de vaccinare a crescut în ultima vreme pe fondul restricţiilor impuse de stat. astfel, aproape 1,7 milioane de ucraineni s-au vaccinat cu prima doză în ultima săptămână, faţă de 1,2 milioane în săptămâna anterioară.

„Acest ritm nu este rău, dar numărul bolnavilor totuşi creşte, iată de ce trebuie să accelerăm mai mult vaccinarea”, a subliniat  Volodimir Zelenski. 

În ultimele 24 de ore, Ucraina, o ţară cu 40 de milioane de locuitori, a înregistrat un nou record de infectări cu SARS-CoV-2, respectiv 26.870. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite