În Kiev se introduce permisul sanitar inclusiv pentru transportul public

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Unsplash/ Ant Rozetsky
FOTO Unsplash/ Ant Rozetsky

Primăria capitalei ucrainene Kiev a anunţat introducerea, de luni, a unui permis sanitar pentru accesul în numeroase locuri publice, inclusiv în transportul public şi restaurante, drept răspuns la „deteriorarea bruscă” a situaţiei epidemice, scrie AFP, potrivit DIGI24.

Certificatul de vaccinare anti-COVID sau testul PCR negativ va fi obligatoriu pentru a intra în restaurante, centre comerciale, săli de sport, cinematografe, hoteluri şi anumite structuri guvernamentale, dar şi pentru utilizarea transportului în comun, în special metroul oraşului. Respectarea sa va fi controlată în mod aleatoriu de „grupe speciale” de poliţişti, a avertizat Kliciko, arată DIGI24.

„Introducem aceste restricţii severe pentru a proteja viaţa şi sănătatea oamenilor”, a declarat primarul din Kiev, Vitali Kliciko. Oraşul are aproape 3 milioane de locuitori.

Grădiniţele nu vor funcţiona decât dacă toţi angajaţii sunt vaccinaţi, în timp ce unităţile din ciclul secundar vor trebui să treacă din nou la cursuri la distanţă, a precizat primarul.

„Vaccinaţi-vă, vă rog, protejaţi-vă şi protejaţi-i pe cei apropiaţi”, a mai spus Kliciko. 

Primarul din Kiev şi-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea privind saturaţia spitalelor din capitală. Oraşul dispune de 6.000 de paturi pentru bolnavii de coronavirus, dar 63% sunt deja ocupate şi „în anumite spitale, această cifră atinge de la 99 până la 100%”, a subliniat el.

Ucraina, fostă republică sovietică cu circa 40 de milioane de locuitori şi un sistem de sănătate publică foarte învechit, a anunţat joi un nou record de contaminări, cu 26.071 de noi infectări înregistrare în ultimele 24 de ore. Numai un sfert dintre ucraineni s-au vaccinat împotriva COVID, scrie Agerpres.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite