Preşedintele Germaniei afirmă că imigranţii ar trebui primiţi cu „braţele deschise” în ţara sa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Imigranţii veniţi din zonele de război ar trebui primiţi cu „braţele deschise” de către cetăţenii nemţi, a declarat în ajunul Crăciunului preşedintele Germaniei, Joachim Gauck, potrivit agenţiei Reuters.

Declaraţia liderului german, una mai degrabă simbolică, vine în contextul în care zeci de mii de nemţi au ieşit pe străzi în ultimele zile pentru a protesta faţă de numărul tot mai mare de imigranţi musulmani care ajung în ţara lor.

Săptămâna trecută, în oraşul german Dresda a avut loc o manifestaţie de amploare împotriva „islamizării occidentului”, la care au participat aproape 17.000 de nemţi.

„Dacă ochii noştri sunt acoperiţi de frică, atunci răspunsurile vor fi greu de găsit. Faptul că ştim să răspundem cu empatie la suferinţa din jurul nostru este o lecţie pe care am învăţat-o cu mult timp în urmă. Omenia este cea mai mare calitate pe care o putem avea”, a spus preşedintele german în cadrul unei intervenţii televizate în ajunul Crăciunului.

Cele mai recente marşuri împotriva imigranţilor musulmani au fost organizate în Germania de către mişcarea PEGIDA (Europenii patrioţi împotriva islamizării occidentului).

Deşi nu toţi cetăţenii care au participat la manifestaţii se declară împotriva imigranţilor musulmani, majoritatea dintre ei se arată mai degrabă îngrijoraţi de viitorul Germaniei în contextul în care tot mai mulţi străini se stabilesc pe teritoriul ţării lor.

Germania este ţara europeană care primeşte cele mai multe cereri de azil din partea refugiaţilor din Siria sau Irak. Anul trecut, autorităţile de la Berlin au acordat azil pentru circa 127.000 de persoane, anul acesta cifra ridicându-se la aproape 200.000 de oameni.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite