Premierul Slovaciei era ținta atacatorului care a împușcat doi oameni în fața unui bar gay

0
Publicat:

Premierul slovac Eduard Heger era ţinta iniţială a extremistului de dreapta care a împuşcat mortal săptămâna trecută doi oameni în faţa unui bar frecvent de homosexuali din Bratislava, a indicat şeful poliţiei slovace Stefan Hamran, citat miercuri de dpa.

Eduard Heger, premierul Slovaciei / Foto Arhivă
Eduard Heger, premierul Slovaciei / Foto Arhivă

Atacatorul în vârstă de 19 ani s-a apropiat de mai multe ori, înarmat fiind, de apartamentul privat al premierului Heger, în seara de 12 octombrie, iar după ce şi-a dat seama că acesta nu este acasă s-a dus la barul situat în centrul oraşului, a dezvăluit Hamran marţi seara pe canalul TV JOJ.

Heger se afla pe lista sa de posibile ţinte a atacatorului de mai multă vreme, potrivit lui Hamran.

Ajuns la bar, tânărul a împuşcat mortal doi tineri şi a rănit grav o femeie. Ulterior, a difuzat pe platforme digitale mesaje cu conţinut homofob, antisemit şi de extremă dreapta, după care s-a sinucis.

Atacul a generat ample proteste împotriva extremismului, precum şi discriminării cu care se confruntă în Slovacia oamenii din comunitatea LGBTQ+, scrie Agerpres.

A fost vizat de critici şi partidul premierului Heger, OLANO (populist), din care fac parte deputaţi care au făcut în mod repetat comentarii depreciative la adresa homosexualilor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite