Premierul francez, Francois Fillon: Acordul de la Copenhaga, un pas esenţial, însă, insuficient

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul francez, Francois Fillon
Premierul francez, Francois Fillon

Şeful executivului francez, Francois Fillon, aflat în vizită oficială în China, a precizat că acordul de la Copenhaga este o "etapă esenţială" într-un viitor acord privind încâlzirea globală, însă şi-a exprimat dezamăgirea că nu s-a ajuns mai departe.

"Bineînţeles, Franţa, ca întreaga Uniune Europeană, şi-a dorit ca acordul de la Copenhaga să ajungă mai departe. Însă există un acord", a afirmat el, cu ocazia unui forum care reuneşte afacerişti chinezi şi francezi.

"Copenhaga a fost o etapă esenţială pe care trebuie să clădim de acum înainte, prin întâlniri importante prevăzute în lunile care vin", a adăugat Fillon.

Acest acord "prevede pentru prima dată progrese importante în favoarea ţărilor în curs de dezvoltare şi în special a celor mai sărace", a spus el.

Mia multe state europene au pus semi-eşecul summitului de la Copenhaga păe atitudinea închisă şi nedispusă la negocieri a Chinei şi Indiei.

"În orice caz, îmi doresc ca investiţiile noastre comune pentru o economie fără carbon să poată fi întărite", a anunţat şeful guvernului, atent să nu lezeze orgoliile comuniştilor chinezi. Fillon a întreprins vizita în China cu scopul de a tensiona relaţiile bilaterale dintre Franţa şi China, mai ales în ceea ce priveşte problema tibetană.

Premierul francez este însoţit de circa 20 de şefi de companii, urmând să fie semnate mai multe acorduri, în special în domeniul cooperării nucleare.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite