Premierul finlandez spune că videoclipurile cu petrecerile sale „gălăgioase” nu ar fi trebuit să fie făcute publice

0
0
Sanna Marin ar fi vrut ca apropiaţii săi să fie mai discreţi FOTO Arhivă
Sanna Marin ar fi vrut ca apropiaţii săi să fie mai discreţi FOTO Arhivă

Prim-ministrul finlandez Sanna Marin a recunoscut că a petrecut "într-un mod turbulent", dar a declarat că este supărată că imaginile, care au stârnit critici din partea adversarilor politici, au fost dezvăluite în presă, transmite CNN.

Videoclipurile o arată pe Marin, liderul Finlandei în vârstă de 36 de ani, dansând cu prietenii într-un cadru privat. „Aceste videoclipuri sunt private şi au fost filmate într-un spaţiu privat. Mă deranjează faptul că acestea au devenit cunoscute publicului", a declarat Marin reporterilor din Kuopio, Finlanda. 

„Am petrecut o noapte cu prietenii mei. Ne-am distrat, de asemenea, într-un mod gălăgios. Am dansat şi am cântat", a spus ea. 

În imagini se vede cum Marin şi alte cinci persoane pozează în faţa unei camere şi dansează. Un alt clip pare să o arate pe Marin pe podea, cântând spre cameră. 

Aceasta i-a determinat pe unii dintre adversarii lui Marin să critice comportamentul ei ca fiind nepotrivit pentru un prim-ministru.  

Mikko Karna, un deputat al opoziţiei, a scris pe Twitter că Marin ar trebui să se supună unui test antidrog. 

Marin a declarat reporterilor că a fost consumat alcool, dar că nu are cunoştinţă de niciun fel de consum de droguri în timpul petrecerii. 

Între timp, susţinătorii i-au luat apărarea şi i-au acuzat pe critici că aplică un dublu standard. 

"De ce nu poate să petreacă după muncă? Ne aşteptăm ca liderii noştri să nu fie fiinţe umane?", a scris pe Twitter Ashok Swain, profesor de cercetare în domeniul păcii şi conflictelor la Universitatea Uppsala din Suedia. 

Marin a negat că scurgerea videoclipurilor a făcut parte dintr-un plan de şantaj.  

"Nu sunt şantajată. Acestea sunt videoclipuri private şi nu trebuiau să fie publice", a declarat premierul, adăugând că "sunt filmate în această vară şi într-o casă privată. Nu spun a cui este casa". 

Nu este prima dată când viaţa privată a lui Marin a devenit politizată în Finlanda.  

Anterior, ea şi-a cerut scuze publicului în 2021, după ce a apărut o fotografie cu ea într-un club de noapte, după ce ministrul finlandez de externe a fost testat pozitiv pentru Covid-19. 

„Am greşit. Ar fi trebuit să mă gândesc mai atent la situaţie", a declarat Marin într-un interviu televizat de postul public de televiziune Yle la acea vreme. 

Dar ea a mai spus că este "un individ, o persoană, o persoană reală, de asemenea, chiar dacă sunt prim-ministru. Aşadar, nu îmi voi schimba modul în care mă comport. Desigur, trebuie să fiu atentă la ceea ce spun, deoarece poate fi reprezentată ca fiind întregul guvern, dar eu sunt încă o persoană şi voi fi şi în viitor". 

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite