Premieră bizară în războiul din Ucraina. Kievul a capturat de două ori același tanc rusesc VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Armata ucraineană ar fi înregistrat o premieră bizară de la izbucnirea războiului, după ce a reușit să captureze a doua oară același tanc rusesc.

Tancul rus T-90A / Foto: Twitter / Ukraine Weapons Tracker
Tancul rus T-90A / Foto: Twitter / Ukraine Weapons Tracker

Administratorii contului de Twitter Ukraine Weapons Tracker au identificat situația, după ce pe social-media a apărut o înregistrare video din regiunea Herson ce arată un tanc T-72B3 ucrainean și un T-90A, unul dintre cele mai moderne vehicule de luptă ale armatei ruse.

„Spre surprinderea noastră, aceasta nu este prima oară când acest tanc a fost capturat - el a mai fost pierdut o dată de armata rusă în februarie și fie nu a fost niciodată recuperat, fie a fost pierdut rapid din nou”, notează Ukraine Weapons Tracker, potrivit Hotnews.

Tancul tractat în videoclip are deasupra sa un „acoperiș” improvizat de militarii ruși care sperau să scape de loviturile Javelin. Demersul a rămas fără succes deoarece Javelin este o rachetă cu dublă încărcătură de exploziv, numită „în tandem” şi creată special pentru „a trece” de tipul de blindaj reactiv specific blindatelor ruse (caracterizat prin acele „cărămizi” montate pe turelă, încărcate cu exploziv şi care au, teoretic, rolul, de a disipa energia rachetei, la impact).

Astfel, prima încărcătură explozivă a rachetei Javelin are rolul de a provoca detonarea blindajul reactiv (sau distrugerea, după caz, a cuştii metalice), în vreme ce a doua încărcătură, principală, loveşte apoi blindajul tancului.

Administratorii contului de Twitter au căutat și imagini cu tancul în cauză și au postat cum arăta acesta în luna februarie, când a fost observat în armata ucraineană.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite