Cum este pulverizat echipajul unui tanc rusesc VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ukraine Weapons Tracker a publicat un material video care conține imagini extrem de dure cu distrugerea, practic pulverizarea, unui tanc rusesc cu tot cu echipaj într-o zonă neprecizată din partea estică a Ucrainei.

Tancul rusesc a fost efectiv pulverizat FOTO Captură video
Tancul rusesc a fost efectiv pulverizat FOTO Captură video

„Un exemplu rar de luptă tanc-tanc. Un tanc rusesc a fost distrus, de loviturile unui tanc ucrainean”, spun cei de la Ukraine Weapons Tracker care mai precizează că în film este inclusă și o explozie catastrofală a muniției din blindatul rusesc.

În imagini se vede cum tancul fostei Armate Roșii este lovit de mai multe ori. Unul dintre tanchiști a încercat să se evacueze, dar nu a mai avut timp pentru că în scurt timp toată muniția tancului a explodat.

Reamintim că în tancurile ruseşti, muniţia este păstrată în turela tancului, neprotejată, iar în momentul în care acesta este atacat, are loc o reacţie în lanţ: toate proiectilele explodează, iar turela se poate comporta ca dopul unei sticle de şampanie. În acest caz turela nu a mai sărit în sus pentru că a fost pulverizată, practic.

Problema este cunoscută de 30 de ani

Şi astfel de distrugeri întâlnim nu numai la mai vechile T-72, dar şi la modelele T-80 sau mai noile T-90. Experţii militari americani vorbesc de o imensă eroare de proiectare pe care ruşii nu au corectat-o nici până acum, cu toate că deficienţa este cunoscută de peste 30 de ani. Militarii americani au descoperit acest lucru în timpul Primului Război din Golf (1991), când s-au confruntat pentru prima oară în istorie cu tancurile T-72 de fabricaţie sovietică folosite de armata irakiană. Ruşii nu au tras învăţăminte şi nu au corectat eroarea.

Concret, tancurile T-72, dar şi modelele mai noi, precum T-80 sau T-90, au un echipaj format din trei oameni şi sunt prevăzute în turelă cu un carusel de muniţie pentru încărcarea automată a tunului. Practic, proiectilele sunt păstrate „la vedere” şi neprotejate în turela tancului, iar în momentul în care acesta este atacat se provoacă o reacţie în lanţ: toată muniţia din sistemul de reîncărcare sare în aer necontrolat, aruncând turela şi la zeci de metri înălţime. Puternica deflagraţie are ca efect distrugerea totală a tancului şi moartea instantanee a întregului echipaj.

Conform portalului Oryx Spioenkopp, Rusia a pierdut (probat cu imagini video sau foto) în acest conflict 1211 tancuri de diverse tipuri.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite