Povestea tragică a unei fetițe din Ucraina, rănită grav într-un atac rusesc: acum învață să meargă cu o proteză VIDEO

0
Publicat:

Un videoclip emoționant, cu o fetiță de numai 6 ani, rănită grav într-un atac rusesc, a făcut înconjurul lumii. Micuța se recuperează acum, învățând să meargă cu ajutorul unui picior protetic.

Maryna, fetița rănită de un proiectil rus FOTO Twitter
Maryna, fetița rănită de un proiectil rus FOTO Twitter

Chirurgii de la Spitalul de Copii Okhmatdyt din Kiev au efectuat prima intervenție chirurgicală, în Ucraina, pe un copil care a suferit răni grave, în urma unui atac rus. În ciuda greutăților la care este supusă, micuța dă dovadă de multă putere. Ea continuă să zâmbească, fiind încurajată de medici și de cei dragi.

Fetița de doar 6 ani, victimă a războiului

Maryna, o fetiță de numai 6 ani din Ucraina, a fost rănită de un proiectil rus, în luna mai a anului 2022. În urma tragicului incident, ea a rămas fără un picior. Nu și-a pierdut însă puterea de a merge înainte. După aproape un an, ea învață, din nou, să își recapete echilibrul, cu ajutorul unei proteze.

Ministerul ucrainean al Apărării a postat pe Twitter un nou videoclip cu Maryna mergând pe o bandă de alergare, îndrumată de kinetoterapeutul ei.

Rușii nu numai că răpesc, ci și ucid și mutilează copii ucraineni, este descrierea videoclipului.

Maryna este pacientă la spitalul de copii Okhmatdyt din Kiev încă din vară, după atacul asupra casei ei, din regiunea Herson, care a rănit-o și pe mama ei.

Luna trecută, Organizația Mondială a Sănătății a declarat că Maryna este „ajutată de o echipă fantastică, care include un psiholog, un terapeut de reabilitare și un protezist”.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite