Portul ucrainean Odesa, în beznă după o avarie majoră a reţelei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oraşul-port ucrainean Odesa a rămas fără energie electrică sâmbătă dimineaţa după o avarie majoră în reţeaua electrică, relatează dpa, preluată de Agerpres.

Avariile s-au produs în cursul unor reparații FOTO Ukrinform
Avariile s-au produs în cursul unor reparații FOTO Ukrinform

"Un transformator s-a defectat în aceasta dimineaţă la una dintre substaţiile cu cea mai înaltă tensiune care furnizează energie oraşului Odesa şi care era în curs de remediere după ce a fost avariat de atacurile ruseşti", a anunţat sâmbătă furnizorul de energie Ukenergo pe canalul său Telegram.

Potrivit Ukenergo, situaţia din zonele învecinate este mai bună, alimentarea cu energie fiind asigurată în majoritatea districtelor. Regiunea Odesa este una dintre zonele cele mai afectate de atacurile ruseşti cu rachete.

„Două accidente majore au avut loc la o substație electrică din Odesa în decurs de 24 de ore, ceea ce a provocat o întrerupere de urgență a alimentării cu energie electrică în centrul regional și o parte a districtului”, a anunțat pe Facebook furnizorul DTEK Odesa Power Grids, relatează Ukrinform.

"În dimineața zilei de 4 februarie, a avut loc al doilea accident de amploare într-o singură zi la substația NEC Ukrenergo. Din acest motiv, Odesa și o parte din districtul Odesa se află temporar în pană de curent", se arată în comunicat.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri