Portretul regelui Charles al III-lea pentru clădiri publice, criticat dur: „O risipă rușinoasă de bani!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Portretul oficial al regelui Charles al III-lea, pentru a fi expus în clădirile publice din Marea Britanie, a fost criticat dur. Fotografia a fost realizată în cadrul unui program finanţat de guvern cu 8 milioane de lire sterline. Un grup antimonarhie l-a descris drept o "risipă ruşinoasă de bani".

Portretul oficial al regelui Charles al III-lea FOTO Facebook King Charles III
Portretul oficial al regelui Charles al III-lea FOTO Facebook King Charles III

Anul trecut, Guvernul britanic a anunțat că a alocat fonduri pentru a oferi fiecărui organism public: consilii locale, instanțe, școli, forțe de poliție și servicii de pompieri și salvare – un portret gratuit al regelui Charles al III-lea, relatează The Guardian.

Fotografia monarhului realizată în interiorul Castelului Windsor a fost făcută anul trecut de Hugo Burnand, care a realizat și portretele de încoronare ale regelui și reginei, dar și fotografiile de nuntă din 2005.

Multe instituții publice au afișat portrete oficiale ale reginei Elisabeta a II-a, iar „oferirea noului portret oficial al Regelui Charles al III-lea va permite organizațiilor din Marea Britanie să continue această tradiție”, a anunțat Guvernul.

Urcarea pe tron a Majestății Sale a marcat un nou capitol în povestea noastră”, a declarat vicepremierul Oliver Dowden. „Afișarea acestui nou portret ne va aduce aminte tuturor de exemplul dat de funcționarul nostru public suprem și sper că tot mai multe organizații eligibile vor dori să continue această mândră tradiție britanică și să onoreze domnia regelui nostru.”

   „Guvernul și-a pierdut mințile!”

Anunțul Guvernului de anul trecut a fost întâmpinat cu critici, pe fondul plângerilor privind scăderea bugetelor în Whitehall și administrația locală. Grupul de campanie anti-monarhie Republic a numit inițiativa o „risipă rușinoasă de bani” .

Într-o perioadă în care majoritatea consiliilor locale măresc taxele și reduc serviciile publice, când școlile și spitalele se luptă, să cheltuiți chiar și 1 liră sterlină pe aceste prostii ar fi prea mult”, a spus Graham Smith, directorul executiv al Republic.

El a adăugat: „Guvernul și-a pierdut mințile dacă crede că oamenii vor să-și cheltuiască banii pe fotografii cu Charles. Trebuie să renunțe la această schemă și să direcționeze banii acolo unde este cu adevărat nevoie.”

Portretul oficial îl înfăţişează pe rege în uniforma sa de amiral al flotei Marinei Regale, cu mâna dreaptă odihnindu-se pe mănuşi albe pe o masă antică şi cu mâna stângă ţinând o sabie. El se află în picioare în marele coridor al reşedinţei regale.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite