Polonia: Doi ofiţeri de poliţie, în stare critică după ce au fost împuşcaţi în cap în timpul unei arestări

0
Publicat:

Doi ofiţeri de poliţie polonezi se află în stare critică după ce au fost împuşcaţi în timp ce încercau să aresteze vineri seara un individ dat în urmărire în oraşul Wroclaw din sud-vestul ţării, a declarat duminică un purtător de cuvânt al poliţiei din Wroclaw pentru agenţia PAP, relatează dpa.

Doi polițiști au fost împușcați în timpul unei arestări FOTO Profimedia
Doi polițiști au fost împușcați în timpul unei arestări FOTO Profimedia

Bărbatul căutat a tras cu o armă şi i-a împuşcat în zona capului pe cei doi poliţişti în vârstă de 47 de ani, se arată în raportul poliţiei, anunță Agerpres.

Individul, care trebuia să execute o pedeapsă de şase luni de închisoare pentru fraudă, a fugit după ce a tras în direcţia ofiţerilor, însă a fost capturat sâmbătă dimineaţa. Bărbatul va fi acum judecat pentru tentativă de omor şi ar putea fi condamnat la închisoare pe viaţă.  

Polițist ucis într-un schimb de focuri de armă în Kosovo. „Atacatorii sunt profesioniști”

  Un ofiţer de poliţie a fost ucis şi un altul a fost rănit, într-un schimb de focuri de armă, ce a avut loc pe 23 septembrie 2023, într-un sat din nordul Kosovo. Anunțul a fost făcut pe pagina oficială de Facebook a premierului Albin Kurti, potrivit Reuters.  

„În acest moment, continuă împuşcăturile cu arme de foc de diferite calibre împotriva poliţiei noastre”, a precizat Kurti în postarea de pe Facebook.

Oficialul a calificat incidentul drept o acţiune teroristă și a subliniat faptul că este vorba despre atacatori profesioniști.

„Atacatorii sunt profesionişti care poartă măşti şi sunt puternic înarmaţi”, a conchis şeful guvernului.  

Tensiunile au escaladat în provincia Kosovo, care anterior făcea parte din Serbia, în urma confruntărilor din luna mai. În acea perioadă, peste 90 de membri ai forțelor NATO de menținere a păcii și aproximativ 50 de protestatari sârbi au suferit răni, în zona nordică a provinciei.

Cu o populație în care etnicii albanezi reprezintă peste 90%, sârbii constituie o majoritate doar în partea de nord a regiunii, unde se discută stabilirea unei asociații de municipalități cu majoritate sârbă.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite