Polițist ucis într-un schimb de focuri de armă în Kosovo. „Atacatorii sunt profesioniști”

0
Publicat:

Un ofiţer de poliţie a fost ucis şi un altul a fost rănit, într-un schimb de focuri de armă, ce a avut loc duminică dimineața, într-un sat din nordul Kosovo. Anunțul a fost făcut pe pagina oficială de Facebook a premierului Albin Kurti, potrivit Reuters.

Albin Kurti FOTO EPA-EFE
Albin Kurti FOTO EPA-EFE

„În acest moment, continuă împuşcăturile cu arme de foc de diferite calibre împotriva poliţiei noastre”, a precizat Kurti în postarea de pe Facebook.

Oficialul a calificat incidentul drept o acţiune teroristă și a subliniat faptul că este vorba despre atacatori profesioniști.

„Atacatorii sunt profesionişti care poartă măşti şi sunt puternic înarmaţi”, a conchis şeful guvernului.

Tensiunile au escaladat în provincia Kosovo, care anterior făcea parte din Serbia, în urma confruntărilor din luna mai. În acea perioadă, peste 90 de membri ai forțelor NATO de menținere a păcii și aproximativ 50 de protestatari sârbi au suferit răni, în zona nordică a provinciei.

Cu o populație în care etnicii albanezi reprezintă peste 90%, sârbii constituie o majoritate doar în partea de nord a regiunii, unde se discută stabilirea unei asociații de municipalități cu majoritate sârbă.

Negocierile desfășurate sub egida Uniunii Europene, privind normalizarea relațiilor dintre cele două foste tabere adversare din timpul războiului, au cunoscut un impas săptămâna trecută. Josep Borrell, în calitate de șef al politicii externe a Uniunii Europene, a criticat abordarea lui Kurti pentru că nu a reușit să pună în funcțiune o asociație a municipalităților cu majoritate sârbă, care ar fi trebuit să ofere acestei comunități mai multă autonomie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite